Categorized | Educatie

Distracție eco sâmbătă, cu Guess Who și ROA

Municipiul Oradea sărbătoreşte pe 2 iunie în stil eco, după ce la începutul lunii martie a fost desemnat Capitala Verde a României. Orădenii vor putea astfel să participe la un concert susţinut de ROA şi Guess Who, sâmbătă  2 iunie, ora 20:00, în parcarea de pe strada Independenţei.

În perioada 1-3 iunie, Oradea va fi gazda unor evenimente menite să atragă atenţia comunităţii locale cu privire la importanţa promovării şi adoptării unui stil de viaţă orientat către protejarea mediului înconjurator, prin crearea de spaţii verzi, protejarea celor existente şi reciclarea selectivă.

Pe 2 iunie orădenii vor avea parte de multe surprize pregătite de Umbrela Verde, in parteneriat cu Primaria Oradea.

„Suntem foarte bucuroşi că anul acesta am primit recunoaştere prin acordarea titlului de Capitală Verde a României.

Ne dorim ca atât autorităţile locale, cât şi locuitorii Oradei, să fie responsabili în ceea ce priveşte protecţia mediului.

Invităm toti locuitorii oraşului să participe la acţiunile pregătite de Umbrela Verde, să se bucure de acest eveniment si sa fie mandri ca locuiesc intr-un oras verde si curat”

susţine primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Spaţii verzi de care suntem mândri

Orădenii vor fi provocaţi să participe la competiţia „Spaţii verzi de care suntem mândri”, concurs ce va consta în amenajarea spaţiului verde din faţa blocului în care locuiesc.

Cele mai frumoase spaţii vor fi recompensate, în urma unui proces de selecţie făcut de o comisie specializată. Pentru a marca câştigarea acestui titlu, organizatorii au pregătit o serie de materiale prin care sunt subliniate parte din motivele care au facut Oradea să devină Capitala Verde a României, precum Harta Spaţiilor Verzi şi broşura Oradea, Capitala Verde a României.

Sâmbată, 2 iunie, între orele 11:00 – 18:00, orădenii sunt aşteptaţi la cortul Umbrela Verde amplasat pe strada Independenţei, lăngă podul Ferdinand, pentru a primi informaţii despre cum pot contribui la un mediu mai verde şi curat şi pentru a lăsa dorinţa lor eco în Copacul Dorinţelor Verzi.

Toţi cei care se vor alinia spiritului „verde” şi vor participa la acţiunile propuse de Umbrela Vede, vor fi răsplătiţi cu un concert susţinut de ROA şi Guess Who, sâmbătă 2 iunie, ora 20.00, în parcarea de pe strada Independenţei (Vulturul Negru).

„Capitala Verde a României reprezintă un model pentru toţi cei care se implică în protecţia mediului înconjurător, de la autorităţi şi până la cetăţeanul de rând. Încă de la lansare am susţinut acest proiect şi vom continua să fim parteneri de încredere.

Ne dorim ca din ce în ce mai multe oraşe din România să aspire la titlul de Capitala Verde a României şi să prezinte proiecte sustenabile pentru un mediu mai curat”

afirmă și Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi Pădurilor.

„Oraşul Oradea şi-a demonstrat interesul pentru activităţi ecologice, tocmai de aceea poartă titlul de Capitală Verde a României. În plus, Oradea va avea prioritate anul acesta în dezvoltarea tuturor acţiunilor desfăşurate de Umbrela Verde, cu sprijinul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Încurajăm toate oraşele din România să dezvolte şi să susţină cât mai multe proiecte ecologice pentru că acest lucru înseamnă o îmbunătăţire a calităţii vieţii şi, de ce nu, reprezintă respectul nostru faţă de mediul înconjurător”

a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg România şi coordonator al campaniei Capitala Verde a României.

Initiativa nationala „Capitala Verde a Romaniei” a luat nastere in 2010, avand drept scop constientizarea importantei implicarii comunitatii in proiectele de mediu alaturi de autoritatile locale.

Competitia face parte din programul de responsabilitate sociala Umbrela Verde, lansat de Tuborg in anul 2007 in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor. Sinaia, Botosani si Oradea s-au dovedit a fi „cele mai verzi orase” in 2011, iar cel din urma a fost numit de juriu „Capitala Verde a Romaniei 2012”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4362 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult