Categorized | Cultură

Actorii orădeni ovaționați minute în șir la Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare

Teatrul Regina Maria a deschis duminică, 3 iunie, cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare. Piesa de deschidere a fost „Scripcarul pe Acoperiș”, spectacol la finalul căruia actorii orădeni au fost aplaudați la scenă deschisă timp de 10 minute.

Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” care se ține la Baia Mare este la cea de-a șaptea ediție, festivalul desfășurându-se în anii anteriori și în Sighișoara și Sfântu Gheorghe.

Este o manifestare teatrală neconvențională care își propune să semnaleze cele mai noi tendințe în dramaturgia actuală, organizat de Teatrul Municipal din Baia Mare în colaborare cu Liga pentru Teatru.

În cadrul festivalului are loc şi un concurs, cu premii, iar Teatrul Regina Maria a primit premii la fiecare participare.

În 2006, trupa orădeană a participat cu spectacolul Nevestele Vesele Din Windsor (de William Shakespeare, direcţia de scenă Victor-Ioan Frunză) şi a primit „Premiul pentru cea mai bună regie” (Victor-Ioan Frunză), „Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar”, Ioana Dragoş Gajdo (cu rolul Doamna Quickly) şi „Premiul pentru cea mai bună muzică”, Cari Tibor.

În 2011 Teatrul Regina Maria a participat cu spectacolul Copilul Acesta (de Joel Pommerat, regia artistică Vlad Massaci), primind premiul pentru „Cea mai bună actriţă într-un rol secundar” – Corina Cernea.

La această ediţie, trupa a participat cu spectacolul Scripcarul Pe Acoperiș (adaptare după Sholom Aleichem, regia artistică Korcsmaros Gyorgy), care a încântat o sală arhiplină de spectatori veniţi să vadă aventurile lăptarului Tevye şi ale sătenilor din Anatevka.

Alpauzele de la final au durat nu mai puţin de 10 minute, demonstrând astfel că publicul din Baia Mare a apreciat cum se cuvine piesa, actorii sperând ca, la final, să fie și recompensaţi cu premii.

Pentru Teatrul Regina Maria urmează acum deplasări la Marghita (Trupa Arcadia susţine, marţi 5 iunie, spectacolul Muzicanţii Din Bremen), la Beiuş (Ansamblul Artistic Profesionist Crişana va susţine spectacolul In Memoriam Elisabeta Pavel – joi, 7 iunie) şi la Ştei (Trupa Iosif Vulcan susţine spectacolul Baltagul – vineri, 8 iunie).

În Oradea, ultimul spectacol se va ţine duminică, 10 iunie, la Sala Arcadia, unde cei mici sunt aşteptaţi cu începere de la ora 11:00 pentru a vedea spectacolul Capra Cu Trei Iezi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4249 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult