Categorized | Cultură

Ceasul în care nu am aflat nimic unul despre celălalt

Teatrul Szigligeti din Oradea îi invită pe orădeni miercuri, 6 iunie, de la ora 19:00 la spectacolul de teatru-dans cu titlul „Ceasul în care nu am aflat nimic unul despre celălalt” în prezentarea Teatrului „Figura Studio“ din Gheorgheni şi Trupa de Dans „Udvarhely” din Odorheiu Secuiesc. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Szigligeti la prețul de 12 lei pentru adulţi și 7 lei pentru elevi, studenţi sau pensionari.

Fereastra scriitorului are deschidere spre gară sau piaţa principală. El îşi instalează biroul lângă fereastră şi relatează ceea ce vede.

În spectacolul absurd „Ceasul în care nu am aflat nimic unul despre celălalt” actorii şi dansatorii vor prezenta diverse caractere, mulţimea care poate fi văzută pe străzi şi pieţe.

Ceea ce este prezentat pe scenă este anticipat, urmat ori acompaniat simultan de scene proiectate, care au ca loc de desfăşurare centrul oraşului Gheorgheni şi împrejurimile.

Totul este regizat în stilul filmelor „burlesque”. Episoadele lirice se alternează cu cele umoristice şi groteşti, se recurge la un decor sumar, accentul punându-se pe prezenţa actorilor şi sugestivitatea gesturilor.

Sunt prezentate relaţii umane derivate din singurătate şi înstrăinare.

Spectacolul de teatru-dans „Ceasul în care nu am aflat nimic unul despre celălalt” este scris de Peter Handke.

Din distribuție fac parte Antal József, Bartha Boróka, Boros Béla, Boros Mária, Gáll Kata, Györfi Csaba, Kolozsi Borsos Gábor, Kőmíves Csongor, Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd, Moşu Norbert-László, Nora Covali, Oláh Hilda, Osváth Ildikó, Pál Levente, Szabó Eduárd, Sipos Réka, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér,

Regia și coregrafia aparțin lui Bozsik Yvette, muzica lui Cári Tibor, Yonderboi și Schubert. Light designer va fi Pető József, asistent de coregrafie va fi Vislóczki Szabolcs iar de proiecţia video se va ocupa Iványi Marcell.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4362 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult