Categorized | Cultură

Ceasul în care nu am aflat nimic unul despre celălalt

Teatrul Szigligeti din Oradea îi invită pe orădeni miercuri, 6 iunie, de la ora 19:00 la spectacolul de teatru-dans cu titlul „Ceasul în care nu am aflat nimic unul despre celălalt” în prezentarea Teatrului „Figura Studio“ din Gheorgheni şi Trupa de Dans „Udvarhely” din Odorheiu Secuiesc. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Szigligeti la prețul de 12 lei pentru adulţi și 7 lei pentru elevi, studenţi sau pensionari.

Fereastra scriitorului are deschidere spre gară sau piaţa principală. El îşi instalează biroul lângă fereastră şi relatează ceea ce vede.

În spectacolul absurd „Ceasul în care nu am aflat nimic unul despre celălalt” actorii şi dansatorii vor prezenta diverse caractere, mulţimea care poate fi văzută pe străzi şi pieţe.

Ceea ce este prezentat pe scenă este anticipat, urmat ori acompaniat simultan de scene proiectate, care au ca loc de desfăşurare centrul oraşului Gheorgheni şi împrejurimile.

Totul este regizat în stilul filmelor „burlesque”. Episoadele lirice se alternează cu cele umoristice şi groteşti, se recurge la un decor sumar, accentul punându-se pe prezenţa actorilor şi sugestivitatea gesturilor.

Sunt prezentate relaţii umane derivate din singurătate şi înstrăinare.

Spectacolul de teatru-dans „Ceasul în care nu am aflat nimic unul despre celălalt” este scris de Peter Handke.

Din distribuție fac parte Antal József, Bartha Boróka, Boros Béla, Boros Mária, Gáll Kata, Györfi Csaba, Kolozsi Borsos Gábor, Kőmíves Csongor, Máthé Annamária, Mihály Alpár Szilárd, Moşu Norbert-László, Nora Covali, Oláh Hilda, Osváth Ildikó, Pál Levente, Szabó Eduárd, Sipos Réka, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér,

Regia și coregrafia aparțin lui Bozsik Yvette, muzica lui Cári Tibor, Yonderboi și Schubert. Light designer va fi Pető József, asistent de coregrafie va fi Vislóczki Szabolcs iar de proiecţia video se va ocupa Iványi Marcell.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult