Categorized | Social

Copiii și profesorii au serbat Ziua Mediului la Primărie

Ziua Mediului a fost sărbătorită marți, 5 iunie şi la Primăria Oradea, unde Sala „Traian Moşoiu” a fost plină de copii, cadre didactice, şi reprezentanţi ai instituţiilor publice veniţi să participe la masa rotundă cu tema „Importanţa colectării selective”.

Au participat elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici”, Şcoala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna”, Şcoala Generală „Lucreţia Suciu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Aurel Lazăr”, Liceul Teologic Greco Catolic și Liceul Emanuel.

Daniela Demeter, consilier în cadrul Compartimentului Protecţia mediului din Primăria Oradea, a prezentat împreună cu reprezentanţii RER şi Eco Bihor un material referitor la implementarea colectării selective la nivelul municipiului Oradea, la modul de colectare şi transportare a deşeurilor reciclabile, dar şi la sortarea şi valorificarea acestora.

Din partea RER a fost prezent Vlad Tătar, iar din partea Eco Bihor, Branner Ferenc.

Elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici” au impresionat publicul din sală cu costumele pe care şi le-au confecţionat din materiale reciclabile (ziare, reviste).

Totodată grupul de copii de la Şcoala generală  „Ioan Slavici” a venit pregătit cu o scenetă, al cărei mesaj a fost impactul negativ pe care îl poate avea omul, prin acţiunile sale, asupra mediului. Mesajul final al scenetei a fost un îndemn la armonia între om şi natură.

Tot în cadrul întâlnirii de ieri, elevii de la Şcoala Generală Lucreţia Suciu şi de la Şcoala cu clasele I-VIII „Ioan Slavici” şi-au prezentat aparatele pentru compactat PET-uri, subliniind importanţa lor în reducerea volumului de depozitare a  acestor materiale reciclabile.

Primăria Oradea a înmânat diplome de participare tuturor elevilor şi cadrelor didactice participante la expoziţia organizată cu ocazia „Zilei Mondiale a Mediului” pe holul din faţa Sălii „Traian Moşoiu”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult