Categorized | Social

Cu liceenii pe Criș

Pe malul drept al râului Crişul Repede, aval de priza de apă Oradea, joi, 7 iunie 2012, a avut loc concursul „I Love Crişuri”, un concurs prin care reprezentanții ABA Crișuri și-au propus să-i familiarizese pe tineri cu specificul gospodăririi apelor.

În competiţie au fost înscrise trei colegii orădene şi anume: Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” şi Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”.

Coordonaţi de experţi din cadrul A.B.A Crişuri, elevii au realizat supraînalţare de dig, au determinat PH-ul apei şi au prezentat propria idee de proiect educaţional.

„Apărarea împotriva inundaţiilor, monitorizarea calităţii apelor şi informarea populaţiei sunt doar o parte din activităţile instituţiei noastre.

Azi, elevii au avut ocazia să simuleze toate acestea şi să afle, direct de la experţi, ce anume înseamnă gospodărirea apelor.

Pentru eforturile depuse fiecare echipă a fost rasplătită atât cu trofeu, diplomă, şepci şi tricouri cât şi cu vizite de studiu la Dispecerat şi Laborator.”

a declarat Dorel Dume, director tehnic A.B.A. Crişuri.

Fiecare probă a avut câte un câştigător. Având la dispoziţie trei baraje mobile, 6 saci, nisip şi o lopată, echipa C.T. „Traian Vuia”, nu doar că s-a dovedit a fi cea mai rapidă dar, a avut şi cea mai bună supraînălţare de dig.

Echipa C.N. „Iosif Vulcan” a utilizat corect scara de culori, fiola şi indicatorul chimic obţinând astfel rezultatul corect: apa râului are un PH cuprins între valorile 7-8, fapt care indică o calitate bună a apei.

Juriul a fost impresionat și de proiectul educaţional prezentat de echipa C.T „Mihai Viteazul”. Sub sloganul „APA, hrana Planetei”, elevii au prezentat într-un mod original obiectivele, activităţile şi rezultatele proiectului propus.

Acţiunea a făcut parte din proiectul educaţional „I Love Crişuri” şi a avut ca scop familiarizarea tinerilor cu specificul gospodăririi apelor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult