Categorized | Social

Dotări de nivel european la Spitalul Județean din Oradea

Zi importantă pentru medicina orădeană. Joi, 7 iunie 2012, managerul Spitalului Clinic Judeţean, Gheorghe Carp împreună cu cadrele medicale şi cu reprezentanţi ai mai multor instituţii publice din municipiu au inaugurat noul computer tomograf al Spitalului, în valoare de aproximativ 460 de mii de euro.

Beneficiarii acestui proiect transfrontalier sunt  Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul „Kenezy” din Debrecen, Ungaria şi Spitalul de Recuperare din Băile Felix. Managerul de proiect a fost Monika Kecskes, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Datorită acestui proiect, Oradea are cel mai performant computer tomograf din judeţ, care are posibilitatea să investigheze în amănunt, obţinând imagini foarte precise, pe secţiuni multiple.

„Acest aparat modern aduce un plus de calitate serviciilor medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.

În acest moment, avem toate cadrele medicale pregătite să lucreze pe acest aparat, urmând ca săptămâna viitoare, după efectuarea măsurătorilor, computerul tomograf să fie pus în funcţiune”

a spus Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Proiect de peste două milioane de euro

Pe lângă acest aparat, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a mai achiziţionat, tot prin  proiectul de cooperare transfrontalieră, un aparat DEXA pentru stabilirea densităţii osoase, un aparat RX cu braţ C și o masă chirurgicală ortopedică.

„Proiectul prin care s-au obținut toate aceste aparate a fost început în 2009 de Consiliul Județean Bihor, avându-l ca manager de proiect pe Szabo Odon și a fost apoi sprijinit de Primăria Oradea”

a spus doctorița Carmen Pantiș, șefa Colegiului Medicilor din Bihor.

Și Spitalul de Recuperare din Băile Felix a obținut prin intermediul proiectului un apart Lokomat – destinat recuperării pacienţilor cu afecţiuni locomotorii severe.

Prezent la inaugurare, consilierul județean Szabo Odon a spus că proiectul nu ar fi putut fi realizat fără contribuția părții maghiare.

„Urmează să se realizeze și partea care ține de colaborarea pe linie medicală şi asistenţă de urgenţă dintre spitalele românești și cele maghiare.

Aceasta este foarte importantă întrucât medicii români și maghiari vor putea colabora pentru oferirea unor soluții în anumite cazuri, ceea ce va face ca pacientul să poată fi tratat aici, fără a mai fi nevoit să se deplaseze în Ungaria”

a punctat Odon.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2,133 milioane de euro, din care 703.000 euro au revenit Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Suma a fost acoperită din fondul de dezvoltare regională, bugetul de stat și contribuţia Spitalului Judeţean.

Primăria Oradea a acordat pentru realizarea acestui proiect, un sprijin financiar de 4 milioane lei,  care urmează să fie returnat.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult