Categorized | Social

Bani pentru lucrările de amenajare de pe Valea Crișului Mic

În luna martie 2012, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a obţinut finanţare prin fonduri europene pentru amenajarea Văii Crișului Mic. Lucrările sunt necesare pentru reducerea gradului de risc la inundaţii și asigurarea accesului în gospodării. Valoarea totală a proiectului este de peste zece milioane de lei.

Până în prezent, pe Valea Crișului Mic s-a construit canalul pereat în procent de 30,40 % din lungimea totală şi canalul betonat în procent de 91,0 % din lungimea totală proiectată.

Lucrările de amenjare a albiei sunt necesare pentru reducerea gradului de risc la inundaţii, asigurarea accesului în gospodării, protecţia construcţiilor din zonele adiacente malurilor, drumurilor şi asigurarea tranzitării debitelor mari lichide şi solide precum şi reducerea gradului de poluare a apei.

Prin canalizarea cursului în zona cu densitate ridicată a construcţiilor (locuinţe, societăţi), respectiv cartierul Episcopia Bihorului, se va reduce gradul de poluare a apei, cursul fiind colector doar pentru ape pluviale care pot fi filtrate înaintea debușării.

Finanţarea este asigurată din fondurile Uniunii Europene (6.636.170 lei) şi de la bugetul de stat (3.649.885 lei). Proiectul se va finaliza în luna martie 2013.

„Amenajare Valea Crişului Mic, judeţul Bihor” este un proiect prin care ABA Crișuri contribuie la îndeplinirea obiectivului global al Programului Operaţional Sectorial Mediu, acela de îmbunătăţire a standardelor de viaţă ale populaţiei şi a standardelor de mediu, vizând în principal respectarea aquis-ului comunitar.

Realizarea investiţiei propuse duce la îndeplinirea obiectivelor generale ale „Strategiei naţionale de gestionare pe termen mediu şi lung a riscurilor la inundaţii”, respectiv a obiectivelor sociale, economice şi ecologice, în contextul unei dezvoltări durabile în ceea ce priveşte corpul de apă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult