Categorized | Social

Bolojan va premia cel mai gospodar orădean

În cadrul campaniei „Umbrela Verde”, lansată în Oradea ca urmare a câştigării de către municipiul Oradea a titlului de „Capitala Verde a României”, are loc un concurs inedit, care a început pe 1 iunie şi se întinde pănă pe 15 iunie 2012. Concret, orădenii care își amenajează cel mai frumos spațiile verzi din fața blocului vor fi premiați.

Între 1 si 15 iunie orădeni au fost invitaţi să demonstreze cât sunt de gospodari. Pentru a demonstra acest lucru, ei au fost încurajaţi să îşi amenajeze cât mai frumos spaţiile verzi din faţa blocurilor, să le fotografieze şi să le înscrie în concursul intitulat „Spaţii verzi de care suntem mândri”.

Înscrierea s-a făcut prin trimiterea unei fotografii cu spațiul verde amenajat pe adresa de mail: mircea.stejeran@oradea.ro.

Juriul concursului este format din primarul Ilie Bolojan, reprezentanţi ai autorităţilor de mediu şi membri ai echipei Umbrela Verde. Juriul va acorda o nota cuprinsă între 1 şi 10 fiecărui spatiu verde înscris în concurs, iar primii clasaţi vor fi vizitați de comisie.

La final, orădenii care se vor clasa pe locul I vor câștiga un foişor de grădină, cei de pe locul II o maşină de tuns iarba și cei de pe locul III un set de grădinărit.

Pe lângă aceste premii, vor fi oferite şi premii speciale pentru acele spaţii verzi, care vor impresiona membrii juriului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult