Categorized | Social

Copiii din Oradea au în general probleme stomatologice şi ORL

Viceprimarul Rozália Biró a prezentat joi, 14 iunie 2012, în cadrul unei conferinţe de presă, împreună cu directoarea Administraţiei Social Comunitare Oradea, Koncsek Zita, stadiul în care se află programul de screening al stării de sănătate al elevilor de clasa I şi clasa a V-a din municipiu.

Pentru cea de a doua ediţie a programului, din cei 3.432 de elevi înscrişi în acest an şcolar în clasa I, respectiv clasa a V-a, la programul de screening au participat 2.607 de elevi.

„Sunt foarte mândru de faptul că la nivel naţional suntem singura administraţie care sprijină şi finanţează evaluarea sănătăţii la elevi din clasa I şi V.

Rezultatele obţinute în urma analizelor vorbesc de la sine, în unele familii fără aceste analize poate nu s-ar putea observa că elevul are probleme de sănătate.

Aceste rezultate dovedesc administraţiei locale necesitatea realizării programului de screening, iar părinţilor necesitatea de a-şi da acordul pentru efectuarea acestor analize la copii”

a spus viceprimarul Rozália Biró.

În urma analizelor efectuate s-a constatat că majoritatea copiilor au probleme stomatologice şi probleme ORL, foarte mulţi copii având şi deviaţii de coloană.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult