Categorized | Reportaj

Oradea Press câștigă premiul pentru cel mai bun articol medical scris pe on-line din România

Gala Medica 2012, organizată de Colegiul Medicilor din România, și-a anunțat premianții la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Mic, eveniment la care au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, ministrul Educaţiei, Liviu Pop și preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae. Oradea Press a fost premiată prin intermediul colegei noastre Ramona Băluțescu, din Timișoara, la secțiunea Jurnalism online, pentru materialul http://www.oradeapress.ro/2012/05/stai-cu-noi-cu-tot-cu-inima-ta/

Anunțul a venit din partea Luminiței Vâlcea, consilierul de imagine al CMR:

„Premiul de anul acesta la o secțiune extrem de disputată îi revine doamnei Ramona Băluțescu de la Oradea Press. Felicitări.”

Speech-ul colegei noastre Ramona Băluțescu a fost unul apreciat de oficialități:

„- În momentul ăsta nu se vede în sală. Dar vedem înainte.
Într-o zi, acum trei ani, o colegă m-a întrebat:
„Tu de ce ai salariul mai mare decât mine?”

Eu lucram de 17 ani în presă, ea de doi. În ziua aceea scrisesem un material despre o felie de medicină care în România nu stă prea bine. Eram într-un loc prost într-un clasament european.

Am sunat la spitalul din Timișoara, care are legătură cu felia respectivă și am întrebat medicul care a răspuns:

„Spitalul din Timișoara ne crește sau ne coboară în topul ăsta?”
Nu, suntem buni, suntem excelenți, suntem fantastici”.

Zic: „Bun, atunci de ce nu mai sunteti acreditați să faceți transplant?”
„A, nu, aia se face pompieristic în România, nu se urmărește pacientul”.

Ei, în momentul acela am întrebat:
„Dar dumneavoastră erați de gardă acum 9 ani atunci când singurul cu transplant de inimă din Timișoara a făcut rejet și a murit!?”

De aici a pornit o mărtuie interesantă a medicului respectiv – nu îi e locul aici.
I-am spus însă colegei mele: „Ei bine, pentru că am știut să pun întrebarea aceea am salariul mai mare decât îl ai tu”.

De ce v-am spus povestea asta? Nu-mi știu numărul de telefon pe de rost dar știu și acum datele acelui copil care a murit. Și sunt 12 ani. Mihăiță… Nu cred că ar trebui… sau nu știu cui să mulțumesc – poate lui Marian Gașpar care m-a ținut la sală de câte ori am vrut să fac poze.

Dar aș fi vrut să ne aducem aminte că sunt și victime colaterale, ale orgoliului, ale problemelor dintre medici.

Și un ultim lucru: de multe ori ne urâți. De multe ori spuneți: „ah, presa”… Să știți că noi vă putem iubi. Pentru că putem ști ce faceți. Putem să vă prețuim. Dacă ne pasă de meseria noastră știm când mințiți, când furați și când înșelați. Dar știm și când sunteți foarte buni. Și atunci vă iubim.

Exact de aceea materialul pe care l-am scris a fost apreciat. Pentru că acolo e multă dragoste față de cineva care își face treaba. Și îmi doresc enorm să mai dau de astfel de medici. Mulțumesc mult.”

Premiații Galei Medica 2012:

La categoria Presă scrisă, premiul a revenit Mirelei Boroeanu-Stanca – Ziarul Medicului de Familie şi Amaliei Dascalu – Ziarul de Iaşi.

La Audio-Video, au fost acordate două premii Paulei Herlo de La Pro Tv şi Marilenei  Frâncu – Radio România Actualităţi.

Ramona Băluţescu de la Oradea Press a câştigat premiul pentru Jurnalism online.

Cel mai bun comunicator medic a fost desemnat dr. Raed Arafat.

Premiul Medicul implicat „Dr. Alexandru Pesamosca” a revenit prof. dr. Mircea Bârsan.

La categoria Inovaţie medicală, conf. dr. Cristian Curcă de la UMF „Carol Davila” a fost cel premiat.

La categoria Proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cea mai mare adresabilitate, au fost premiaţe două asociaţii: Asociaţia Praeder Willi din România pentru Parteneriat Norvegiano-Român şi Asociaţia Little People pentru proiectul „O abordare psihosocială complexă pentru pacienţii oncopediatrici din România: de la prima internare până la un program sistematic de urmărire pe termen lung a supravieţuitorilor”.

Societatea Studenţească de Chirurgie Medicală a primit premiul la categoria Cea mai activă asociaţie studenţească din facultăţile de medicină.

La Internet medical, premiul a revenit site-urilor www.panaitsarbu.ro şi www.formaremedicala.ro.

Blogul anului a fost desemnat cel al dr. Răzvan Constantinescu.

Premiul publicului a revenit dr. Adrian Cacovean.

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Oradea Press câștigă premiul pentru cel mai bun articol medical scris pe on-line din România”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] În urmă cu doi ani, Gala Medica a fost câştigată, la Categoria „Jurnalism online”, de Ramona Băluţescu de la oradeapress.ro. […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult