Categorized | Sport

Cei mai buni de la Iron Man au primit cupe și premii

„Iron Man” cea mai importantă competiție de triatlon din România s-a încheiat duminică cu premierea celor mai buni dintre participanți. După o cursă, mai mult decât solicitantă, la care participanți au înotat, pedalat și alergat, cel mai bun Iron Man s-a dovedit a fi Vatai Miklos cu un timp total de 9,23 de ore, urmat de Racz Levente Botond și Balint Zoltan.

Concursul a început sâmbătă, la ora 7.00, când participanții au înotat cei 3.800 de metri pentru proba lungă și 1900 de metri pentru proba scurtă. A urmat apou proba de ciclism, sportivii pedalând pe traseul Paleu – Uilacul de Munte – Cetariu – Cauaceu, dus-întors de mai multe ori. Traseul s-a terminat la Oradea în Parcul Brătianu, unde concurenţii au avut de parcurs proba de alergare.

Evenimentul s-a desfăşurat pe două lungimi de traseu: pe lungimea Iron Man, adica înot 3.800 de metri, bicicletă 180 de kilometri şi alergare 42.2 kilometri, şi pe lungimea Half Ironman, adică 1.900 de metri înot, 90 de kilometri ciclism şi alergare 21.1 kilometri.

Premii și premiați

La categoria Half Ironman pe echipe, locul I a fost ocupat de HIGH5 cu un timp final de 4 ore și 37 de minute. Locul doi a fost câștigat de Sintezis-Xterra cu 4 ore și 38 de minute și locul trei de DNF Racing cu un timp final de 4 ore și 54 de minute.

La Half Ironman individual pe locul I s-a clasat Ciprian Bălănescu cu un timp total de 4 ore și 8 minute, pe locul II Deak Zsombor cu 4 ore și 11 minute și pe locul trei Erdelyi Nandor cu 4 ore și 26 de minute.

La Half Ironman individual fete, la categoria de vârstă 18-29 de ani, locul I a fost ocupat de Jakab-Benke Hajnalka cu 5 ore și 16 minute, locul doi de Bako Annamaria cu 6 ore și 20 de minute iar locul trei de Voichița Bodea cu 6 ore și 32 de minute.

La categoria 30-39 de ani, pe locul I a fost Torok Daniela Lavinia cu 6 ore și 23 de minute, pe locul doi Simona – Iuliana Grigore cu 6 ore și 35 de minute și pe locul trei Roxana Lupu cu 7 ore și 3 minute. La categoria de peste 40 de ani, singura participantă, Anca Moraru a ajuns la final cu un timp de 6 ore și 42 de minute.

La cea mai importantă categorie, Iron Man, la echipe, câștigători au fost concurenții de la Tibiscus & Orca cu 10 ore și 8 minute. Pe locul doi s-a clasat echipa Shadow cu 12 ore și 23 de minute.

La individual, cel mai bun a fost Vatai Miklos care a scos un timp final de 9 ore și 23 de minute. Locul II a fost ocupat de Racz Levente Botond cu 9 ore și 57 de minute iar locul trei de Balint Zoltán cu 10 ore și 17 minute.

La Iron Man individual, categoria de vârstă 18-29 de ani, locul I a fost câștigat de Paul Titus cu 12 ore și 41 de minute, pe locul II clasându-se Ioan-Cristian Hanga cu 13 ore și 24 de minute.

La cea mai disputată categorie, 30-39 de ani, locul I a fost ocupat de Vatai Miklos, urmat de Racz Levente Botond  și Balint Zoltan. La categoria de peste 40 de ani, câștigător a fost Marius Alexandru Dragu cu un timp final de 12 ore și 27 de minute, urmat de Kiss Karoly cu 12 ore și 44 de minute și Bordea Mihai Razvan cu 14 ore și 36 de minute.

La categoria Iron Man individual fete, singura concurentă, Alina Ursu a terminat cursa cu un timp de 15 ore și 24 de minute.

Iron Man a fost organizat de de Asociaţia Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Asociaţia Sportivă Probikers Bihor și alți 40 de sponsori. Evenimentul este la cea de-a treia ediție și a avut 130 de participanți din România, Ungaria, Spania și Franța.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult