Categorized | Editorial

Premierul copy-paste. Nici anvergură politică, nici demnitate!

Că Victor Ponta are ieșiri de june care vrea să se dea bărbat în fața fetelor de la țară, nu mai miră pe nimeni în România. Și cei care susțin PDL-ul și cei care fac parte din USL s-au obișnuit cu asta. Ce surprinde însă, este nesimțirea de a împroșca cu noroi atunci când e vizibil că este vinovat și când cei care nu au niciun interes în asta, îi dovedesc vinovăția. După ce Ungaria s-a făcut de râs cu un președinte copy-paste, urmează România. Președintele Ugariei, a avut însă demnitate să demisioneze, în tmp ce Victoraș a ales, în stilul lui caracteristic, să împroaște cu noroi și să vorbească de comploturi demne de filmele cu proști.

Să presupunem că Victoraș are dreptate și că Funeriu a făcut publică informația. Asta nu înseamnă că ea este falsă devreme ce reviste cu prestigiu cum sunt „Nature”, „Frankfurter Allgemeinne Zeitung”, „Livescience”, „Global Post”, „Il Mesaggero”, „El Mundo” sau „Le Figaro” au preluat-o și au publicat-o în paginile lor.

În fapt, „Nature” a mai dezvăluit două acuzații de plagiat celebre, cea a fostului ministru al Apărării din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg şi a fostului preşedinte al Ungariei, Pal Schmitt. Tot Funeriu i-o fi „turnat și pe cei doi”?

De fapt, cum scria cineva pe o rețea de socializare:

„Ponta are dreptate! Ce poate fi mai urât decât să fii acuzat de furt, să fii acuzat că ești un hoț, mai ales atunci când există și dovezi clare. Și de unde vin aceste atacuri murdare?

De la cele mai mari ziare din lume! Vă dați seama ce conspirație internațională a mobilizat Băsescu împotriva bietului Ponta, apărătorul săracilor și al nevoiașilor?”.

 A copiat până și virgulele și greșelile gramaticale!

Tot pentru că sunt „slugile lui Băsescu”, ziariștii de la România Liberă au cerut părerea a patru profesori de drept de la Facultatea de Drept din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Babeş-Bolyai din Cluj şi Universitatea Timişoara. Ia ghiciți ce au spus?

Din analiză a reieșit că fragmente din lucrarea lui Diaconu sunt copiate și cu aprecierile folosite în cartea originală, precum cele de genul „din păcate“. Magistratul Diaconu notează:

„Consiliul nu crează pentru tribunalul internaţional norme de drept material pe care să le aplice”.

Exprimarea, inclusiv flagranta greşeală gramaticală, apare şi în lucrarea de doctorat a premierului. Ordinea enumerării unor elemente, este identică cu cea a lui Diaconu.

A schimbat însă, pe ici și colo, în anumite fraze, câteva cuvinte. Spre exemplu în fraza din lucrarea judecătorului Diaconu se specifică:

„Acest Statut prevedea crearea unei camere criminale în sânul Curţii Permanente de Justiţie Internaţională”.

Ponta înlocuiește în frază doar expresia „în sânul”, cu formularea „în cadrul”.

Este totuși un efort, dacă ne gândim la celelate zeci de pagini copiate integral, cuvânt cu cuvânt și virgulă cu virgulă.

A mințit ca să-l protejeze pe „tătucul” Năstase!

Un alt articol care apare în Gândul (tot slugi de-ale lui Băsescu, probabil) analizează punctual minciunile debitate de Ponta la conferința ținută în apărarea sa.

Prima și cea mai importantă este aceea că Ion Diaconu i-ar fi semnat prefața lucării. FALS! Prefața de două pagini a lucrării este semnată de Adrian Năstase, „tătucul” care l-a făcut peste noapte politician.

O altă minciună, spusă tot la acea conferință de presă, a fost aceea că „nu am pus autorul în subsolul paginii şi l-am pus la sfârşit ca bibliografie”.

În lucrarea de doctorat apar 40 de pagini copiate din lucrarea lui Vasile Creţu, „Drept Internaţional Penal” (Editura Tempus, 1996), lucrare care nu apare la bibliografia de final.

La fel, Ponta nu l-a citat la capitolul „bibliografie” nici pe Victor Duculescu, din care a copiat câteva pagini.

O altă minciună, spusă pentru a minimaliza plagiatul, a fost aceea că lucrarea nu i-a adus niciun beneficiu în cariera sa.

Ziarul Curentul (evident… sclavi de-ai lui Băsescu și ei) a dezvăluit însă că titlul de doctor i-a adus lui Ponta o ascensiune rapidă în ierarhia universitară, până la gradul de conferenţiar universitar doctor la Universitatea Româno-Americană şi, în paralel, un spor la salariu de 15%, conform legislaţiei în vigoare.

Editorialistul Adrian Pătrușcă de la Evenimentul Zilei (da, da… știu!) scrie într-un editoral intitulat „Ponta strigă „Hoții!” Plagiatul pe-nțelesu tuturor”, următoarele lucruri, pe care eu le găsesc de bun simț:

„Trebuie să se pronunţe organismele abilitate, mai strigă Ponta şi avocaţii lui. O prostie cât Casa Poporului, invocată şi de plagiatorul transatlantic Mang!

Ca să judeci un plagiat e destul să fi luat bacalaureatul fără să copiezi. În şcoala generală se învaţă cum se citează un autor, în liceu, cum se face o bibliografie. Ce studii în drept îţi trebuie să constaţi că Ponta a copiat sute de pagini, cu punct şi virgulă?!

De câtă glagorie e nevoie când până şi concluziile (unde ar trebui să fie vârful de originalitate al lucrării) sunt şterpelite fără scrupule? Iar dacă nu ştii cum se pun ghilimelele, înseamnă că nu meriţi să iei capacitatea la Limba Română, necum titlul de doctor în orice”.

Dincolo de aceste evidențe, ceea ce mai merită spus este că orice ar face PSD-iștii de astăzi, umbra lui Iliescu și hoțiile, mânăriile făcute sub guvernul Năstase îi va ajunge întotdeauna din urmă.

Doctoratul lui Ponta a fost conceput în acea perioadă, atunci când toate instituțiile erau controlate de PSD, când se furau bani cu sacul din bugetul României, când deveneau universitari și doctori tot felul de neica nimeni, când voturile se cumpărau pe jumătate de mic (PDL-ul a extins apoi oferta, la doi mici), când presa era controlată de la un cap la altul de acel sistem de jaf și minciună.

Astăzi, scheletele ascunse în dulap ies la iveală. Și ies la iveală datorită presei care a scăpat de sub mâna autoritară sau dădătoare de șpagă a lui Iliescu, Năstase and co.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Premierul copy-paste. Nici anvergură politică, nici demnitate!”

  1. overtruck spune:

    Plecati la sapa mai smecherilor, ultrasi basisti ce sunteti !!! Nu mai scrieti nimic despre asteptarile oamenilor in privinta imbunatatirii vietii lor si despre ce ar trebui sa schimbe cu adevarat in societatea noastra, despre crearea de locuri de munca mai bine platite care sa-i faca pe romani sa-si doreasca reintoarcerea din strainatate din nou acasa si cum am putea reconstrui si da o noua fata atit orasului nostru cit si tarii, voi va ocupati de plagiatele unora sau altora si de bagat oameni nevinovati fara dovezi solide la puscarie !!! Despre samavolniciile basistilor nu scrieti nimic !!! Despre adevaratii corupti care sint bine merci si se duc prin strainatate cheltuind bani murdari nici despre acestia nu scrieti nimic !!! Rusine sa va fie !!!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult