Categorized | Social

Bolojan vrea în continuare transparență și eficiență la Primăria Oradea

Primarul Ilie Bolojan a susţinut luni, 25 iunie o conferinţă de presă în care a prezentat principalele obiective ale Primăriei Oradea pentru următorii 4 ani şi principalele proiecte de investiţii aflate în curs de desfăşurare. Edilul intenționează să continue proiectele începute și speră să primească mai mult sprijin din partea Bucureștiului.

În deschiderea conferinţei, primarul Ilie Bolojan a specificat domeniile care vor intra sub conducerea celor doi noi viceprimari.

Astfel, viceprimarul Ovidiu Mureşan va conduce Direcţia Economică şi Administraţia Imobiliară Oradea, dar va coordona şi anumite comisii mixte, în timp ce viceprimarul Mircea Mălan va avea în responsabilitate directă Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională şi Direcţia Tehnică, având şi drept de semnătură pe anumite acte emise de Instituţia Arhitectului Şef.

În responsabilitatea directă a primarului vor rămâne Administraţia Social Comunitară Oradea (ASCO) şi Instituţia Arhitectului Şef.

„Prin activitatea noastră vom urmări să realizăm, ca şi până acum, o gestionare transparentă a instituţiei. Elementul cel mai important şi premiza pentru realizarea acestui lucru este buna credinţă”

a precizat primarul Ilie Bolojan.

Proiectele importante vor continua

În ceea ce priveşte proiectele în curs de desfăşurare, momentan se lucrează la proiectul care are în vedere reabilitarea mai multor străzi din cartierele vechi ale oraşului.

Astfel, pentru cartierul Ioşia s-a semnat deja contractul pentru înlocuirea reţelelor de azbest. Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Oradea va stabili cele 17 străzi care vor intra în acest program, urmând ca după înlocuirea reţelelor acestea să fie asfaltate de Primăria Oradea.

Totodată, Compania de Apă va semna pentru înlocuirea reţelelor de azbest aferente altor 11 străzi din cartierul Oncea veche. Lucrările de înlocuire a reţelelor se vor derula în această vară, după care se vor comanda proiectele tehnice şi se va trece la organizarea licitaţiei pentru lucrările de asfaltare a celor 11 străzi.

În ceea ce priveşte lucrările la Podul Dragoş Vodă, acestea continuă, urmând ca la sfârşitul lunii iulie să fie montat tablierul. După montarea acestuia, în aproximativ trei luni, lucrările la pod vor trebui finalizate.

Urmează ca din luna august să se deruleze lucrările contractate de Primăria Oradea pentru realizarea rampelor şi alte finisaje.

„În ceea ce priveşte lucrările la Parcul Industrial, acestea sunt în grafic. La sfârşitul acestui an, cea mai mare parte din utilităţi va fi realizată, urmând ca la primăvară să continuăm lucrările la partea dinspre Criş”

a precizat primarul Ilie Bolojan.

Circulaţia pe str. Meiului se va deschide în 5 iulie. În aceste zile se lucrează la turnarea asfaltului.

Pasaje noi pe Oradea – Arad şi Oradea – Deva

În acest moment există câteva licitaţii importante care vor genera noi lucrări. Aceste licitaţii sunt momentan în aşteptare de validare: licitaţia pentru termoficare, licitaţia privind reabilitarea Cetăţii Oradea – partea II,  licitaţia privid reabilitarea Pieţei Unirii.

„În ceea ce priveşte lucrările la şoseaua de centură, Primăria Oradea cere revizuirea proiectelor tehnice pentru pasaje, pasaje necesare la cele două drumuri naţionale: Oradea – Arad şi Oradea – Deva.

Am solicitat Autorităţii de Management cuprinderea acestor proiecte pe listele suplimentare, urmând să primim un răspuns al Agenţiei, după care, în toamnă, să putem da drumul licitaţiilor şi lucrărilor care să ducă la decongestionarea ieşirii spre Arad şi Deva.

Totodată, suntem în negocieri cu Compania de Drumuri şi Autostrăzi, pentru renunţarea la o intersecţie pe orizontală  pe tronsonul cuprins între Real la Selgros şi pentru realizarea unui pasaj care să lege Cartierul Grigorescu de oraş”

a încheiat primarul Ilie Bolojan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult