Categorized | Social

Noii decani și-au început mandatele la Universitatea din Oradea

Luni, 25 iunie, în Ședința de Senat a Universității din Oradea a fost validat concursul pentru decanatele instituției. Astfel, așa cum a susținut și rectorul Constantin Bungău la ultima conferință de presă, de marți, 26 iunie, noii decani și-au început activitatea.

După o perioadă destul de agitată, în care profesorii care au vrut să ajungă decani s-au pregătit, și-au prezentat proiectele manageriale și au câștigat concursurile, luni, a venit și confirmarea din partea Senatului Universității.

În urma concursului, la Facultatea de Arte, decan este prof.univ.dr. Agneta Marcu (care a obținut 90 de puncte la concurs), la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură – prof.univ.dr. Aurora Mancia (83 de puncte), la Facultatea de Drept – prof.univ.dr. Valentin Mirişan (88 de puncte), la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport – prof.univ.dr. Alexandru Ilieş (93 de puncte), la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial – conf.univ.dr. Gabriel Valentin Bendea (88 de puncte), la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei – prof.univ.dr. Teodor Leuca (96 de puncte), la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică – prof.univ.dr. Alexandru Pele (88 de puncte), la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării – prof.univ.dr. Ioan Horga (83 de puncte), la Facultatea de Litere – prof.univ.dr. Teodor Mateoc (83 de puncte).

La Facultatea de Medicină şi Farmacie – conf.univ.dr. Florian Dorel Bodog (90 de puncte), la Facultatea de Protecţia Mediului – prof.univ.dr. Ioan Chereji (90 de puncte), la Facultatea de Ştiinţe – prof.univ.dr. Sanda Monica Filip (96 de puncte), la Facultatea de Ştiinţe Economice – conf.univ.dr. Adriana Giurgiu (89 de puncte), la Facultatea de Ştiinţe Socio – Umane – prof.univ.dr. Floare Chipea (95 de puncte) și la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman” – prof.univ.dr. Dumitru Megheşan (85 de puncte).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4286 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult