Categorized | Social

Noii decani și-au început mandatele la Universitatea din Oradea

Luni, 25 iunie, în Ședința de Senat a Universității din Oradea a fost validat concursul pentru decanatele instituției. Astfel, așa cum a susținut și rectorul Constantin Bungău la ultima conferință de presă, de marți, 26 iunie, noii decani și-au început activitatea.

După o perioadă destul de agitată, în care profesorii care au vrut să ajungă decani s-au pregătit, și-au prezentat proiectele manageriale și au câștigat concursurile, luni, a venit și confirmarea din partea Senatului Universității.

În urma concursului, la Facultatea de Arte, decan este prof.univ.dr. Agneta Marcu (care a obținut 90 de puncte la concurs), la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură – prof.univ.dr. Aurora Mancia (83 de puncte), la Facultatea de Drept – prof.univ.dr. Valentin Mirişan (88 de puncte), la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport – prof.univ.dr. Alexandru Ilieş (93 de puncte), la Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial – conf.univ.dr. Gabriel Valentin Bendea (88 de puncte), la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei – prof.univ.dr. Teodor Leuca (96 de puncte), la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică – prof.univ.dr. Alexandru Pele (88 de puncte), la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării – prof.univ.dr. Ioan Horga (83 de puncte), la Facultatea de Litere – prof.univ.dr. Teodor Mateoc (83 de puncte).

La Facultatea de Medicină şi Farmacie – conf.univ.dr. Florian Dorel Bodog (90 de puncte), la Facultatea de Protecţia Mediului – prof.univ.dr. Ioan Chereji (90 de puncte), la Facultatea de Ştiinţe – prof.univ.dr. Sanda Monica Filip (96 de puncte), la Facultatea de Ştiinţe Economice – conf.univ.dr. Adriana Giurgiu (89 de puncte), la Facultatea de Ştiinţe Socio – Umane – prof.univ.dr. Floare Chipea (95 de puncte) și la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman” – prof.univ.dr. Dumitru Megheşan (85 de puncte).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult