Categorized | Oradea

La vremuri noi, tot noi. Blaga i-a luat locul lui Boc

În ciuda unor evidențe, subliniate și de analiștii politici, PDL refuză întinererea partidului. După insuccesul previzibil de la alegerile locale, PDL a decis să îl aleagă în locul lui Emil Boc pe Vasile Blaga, om cu ștate vechi în partid. Există însă voci care critică alegerea lui Blaga pe motiv că este greu să convingi oamenii că vei face reformă în partid dacă nu faci schimbări majore la vârf.

Miron Blaga a fost ales în fruntea PDL cu un total de 1197 de voturi. Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a decis în acest weekend și echipa cu care va lucra în următorul mandat.

Prim-vicepreședinți ai partidului vor fi Cezar Preda (926 de voturi), Dorin Florea (881 de voturi), Cristian Preda (872 de voturi) şi Mihai Stănişoară  (751 de voturi).

În funcţia de secretar general a fost ales Gheorghe Flutur, cu 1053 de voturi „pentru” şi 22 de voturi „împotrivă”, iar vicepreședinți vor fi: George Scripcaru – 843 de voturi, Mircea Hava – 813, Gabriel Berca – 807, Anca Boagiu – 778, Constantin Ostaficiuc – 766, Raluca Turcan – 740 de voturi, Andreea Paul – 707, Cristian Boureanu – 706, Sever Cotoi Voinescu – 699, Radu F.Alexandru – 656, Traian Igaș – 602, Aurelian Florin Popescu – 597, Alin Tișe – 591, Costică Canacheu – 559 și Sulfina Barbu cu 463 de voturi.

În afara acestora au mai fost aleși și şase secretari executivi: Theodor Paleologu (645 de voturi), Mihai Dan Marian (542 voturi), Constantin Dumitru (509 voturi), Ioan Ruşeţ (413 voturi) Jean Marian Marinescu (401 voturi) şi Marian Zlotea (401 voturi).

Noul președinte al PDL a declarat la finalul alegerilor că partidul va miza pe coagularea dreptei pentru a face o opoziție puternică USL-ului, dar s-a ferit să vorbească despre ținta PDL-ului la viitoarele alegeri:

„niciodată nu mi-am asumat vreun scor, vreun procent electoral, un număr de parlamentari, niciodată, nici măcar la alegerile locale”

a spus Vasile Blaga.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult