Categorized | Social

Cetatea Oradea, revitalizată pe jumătate

Primăria Oradea a ajuns la jumătatea implementării proiectului „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în Circuitul Turistic”. Prin intermediul acestui proiect, oficialitățile orădene speră la revitalizarea culturală și artistică a orașului.

Viceprimarul Mircea Mălan şi Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din  Primăria Oradea au prezentat miercuri, 4 iulie, stadiul lucrărilor din Cetatea Oradea.

Conform datelor prezentate de către Dumitru Sim, municipiul Oradea a ajuns la jumătatea parcursului aferent implementării proiectului „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în Circuitul Turistic – Cetatea Oradea Complex Cultural Turistic European – Etapa I”.

„În ultimii ani, în Oradea s-a insistat mai ales pe implementarea unor proiecte care vizează infrastructura din oraş.

Cred, însă, că municipiul are nevoie şi de dezvoltare culturală şi artistică; în acest sens, alături de celelelte proiecte ale municipalităţii, prin reabilitarea Cetăţii Oradea se realizează şi acest obiectiv.

În urma acestui proiect, Oradea se va dezvolta atât pe plan turistic, cât şi pe plan cultural sau meşteşugăresc”

a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Proiectul vizează reabilitarea, restaurarea şi refuncţionalizarea unei însemnate părţi din monumentul de istorie şi arhitectură reprezentat de Cetatea Oradea.

Banii necesari au fost obținuți prin intermediul programului REGIO.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult