Categorized | Social

Drum nou între Nufărul și Velența

Primăria municipiului Oradea a finalizat cea mai mare parte din lucrările drumului de acces în zona străzilor Meiului şi Seleuşului, care va lega cartierele Nufărul şi Velenţa. Drumul traversează cele 15 hectare de teren de lângă Complexul Lotus, zona Pârâului Peţa.

Amplasamentul a fost predat executantului la începutul lunii octombrie. Astfel, s-a amenajat intersecţia strada Meiului cu strada Nufărului (banda de stocaj), s-a realizat prelungirea străzii Meiului – inclusiv canalizarea meteorică şi iluminat public.

De asemenea s-a finalizat și podul peste pârâul Peţa, a avut loc amenajarea străzii Prieteniei, a străzii Turzii, prelungirea străzii Erkel Ferenc, s-a realizat parcarea cu 98 de locuri – în prelungirea străzii Vavilov şi o parcare pentru autoturisme cu 24 locuri – în prelungirea străzii Zorelelor.

În present, firma executantă S.C. Selina S.R.L. efectuează lucrările de turnare de asfalt pe trotuare precum şi lucrări la infrastructură pe strada Lotus, urmând ca de joi, 5 iunie 2012, acest tronson să fie redat circulaţiei.

Valoarea lucrărilor este de aproape 5,3 milioane de lei, fără TVA.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult