Categorized | Oradea

Intimidată și persiflată, Curtea Constituțională nu a fost în stare să dea un răspuns clar suspendării lui Traian Băsescu

Situație din ce în ce mai îngrijorătoare în România. Așa cum anunță și ziarele internaționale. Deși i s-a cerut să dea un răspuns clar cu privire la suspendarea președintelui, Curtea Constituțională a trimis parlamentului un răspuns din care nu reiese clar nici că președintele ar trebui suspendat, nici că acesta ar trebui să rămână în funcție. Votul ei fiind însă unul consultativ, USL va merge mai departe cu planul de suspendare.

În dispunta dintre președintele României și USL, situație din ce în ce mai încâlcită, ziarele internaționale prezentând-o ca pe o catastrofă a României, nici măcar Curtea Constituțională (CCR) nu mai este în stare să dea verdicte clare și fără echivoc.

Aceasta a constatat, vineri, că Traian Băsescu nu şi-a exercitat cu maximă eficienţă şi exigenţă funcţia de mediere între puterile statului şi între stat şi societate dar a afirmat și că rolul activ în viaţa politică şi socială a ţării nu poate fi considerat drept un comportament contrar Constituţiei.

Evident, așa cum era de așteptat, politrucii din ambele tabere s-au apucat să „croșeteze” pe verdictul CCR susținânt ba că el este favorabil suspendării, ba că este împotriva ei.

Crin a sărit cu demisia

Cu toate acestea, devreme ce, conform Constituției, avizul CCR este doar consultativ parlamentarii au continuat inițiativa de suspendare a președintelui.

„Sunt lucruri mai importante decât atingerea scopurilor politice: precum stabilitatea ţării şi reputaţia ţării. Ce faceti de două săptămâni reprezintă o puternică zdruncinare a statului de drept spre a-l pune la dispozitia USL. Cred ca e o greşeală.

Ce aţi făcut va avea consecințe pe termen lung. Ori nu aveti o evaluare corectă asupra ceea ce faceţi, ori o aveti si nu vă pasă, pentru că e mai important pentru dvs să puneti mana pe toate parghiile puterii, inclusiv pentru justitie pentru a vă apăra penalii. Vine randul domnului Voiculescu dacă am inteles bine din presă”

a spus, printre altele președintele Traian Băsescu care a mai afirmat că decizia CCR este una împotriva suspendării.

De cealaltă parte, liderul PNL Crin Antonescu a făcut o declarație care i-a lăsat cu gura căscată până și pe colegii lui de partid:

„Veţi fi sau nu suspendat suspendat, veţi fi sau nu demis ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum eu mă retrag din viaţa politică”.

Promisiunea a fost însă „ratată” de președintele Traian Băsescu care a ieșit afară din sală să fumeze o țigară.

Conform Constituției, dacă USL îşi va atinge scopul, Guvernul va fi obligat să organizeze un referendum în următoarele 30 de zile.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult