Categorized | Social

Dezbateri în cadrul „Caravanei Cariere” la Oradea

Blocului Naţional Sindical a organizat în cadrul proiectului „Caravana Cariere” o întâlnire regională cu autoritățile locale, întâlnire în cadrul căreia și-a propus să identifice şi să dezbată pe larg nevoile existente la nivel local din perspectiva sistemului de învăţământ ca furnizor de resurse umane, nevoile şi aşteptările angajatorilor ce preiau forţa de muncă tânără, problemele cu care se confruntă tinerii la început de carieră.

Viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureşan a participat joi, 12 iulie, la invitaţia Blocului Naţional Sindical, la întâlnirea regională organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„În toată această perioadă, prioritatea administraţiei locale a fost dezvoltarea oraşului, în condiţiile crizei economice, a reducerii investiţiilor străine în România şi a competiţiei regionale.

Ne-am axat în principal pe încurajarea mediului de afaceri şi înfiinţarea de Parcuri Industriale. O dată cu înfiinţarea Parcului Industrial de pe Şoseaua Borşului am reuşit să creem peste 1300 de locuri de muncă, iar până în acest moment avem 28 de contracte semnate.

Pe de altă parte, am avut o colaborare bună şi cu Universitatea. Primăria Oradea a fost mereu deschisă studenţilor orădeni, care au avut posibilitatea să îşi facă practica în instituţia noastră.

În continuare, printre obiectivele noastre se numără şi înfiinţarea de şcoli profesionale, prin care să putem mări, dar şi perfecţiona forţa de muncă de pe piaţă”

a spus Ovidiu Mureșan.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai angajatorilor locali, reprezentanţi ai autorităţilor cu atribuţii pe piaţa muncii, profesori, elevi, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale cu activitate în zona de tineret.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult