Categorized | Social

Dezbateri în cadrul „Caravanei Cariere” la Oradea

Blocului Naţional Sindical a organizat în cadrul proiectului „Caravana Cariere” o întâlnire regională cu autoritățile locale, întâlnire în cadrul căreia și-a propus să identifice şi să dezbată pe larg nevoile existente la nivel local din perspectiva sistemului de învăţământ ca furnizor de resurse umane, nevoile şi aşteptările angajatorilor ce preiau forţa de muncă tânără, problemele cu care se confruntă tinerii la început de carieră.

Viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureşan a participat joi, 12 iulie, la invitaţia Blocului Naţional Sindical, la întâlnirea regională organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„În toată această perioadă, prioritatea administraţiei locale a fost dezvoltarea oraşului, în condiţiile crizei economice, a reducerii investiţiilor străine în România şi a competiţiei regionale.

Ne-am axat în principal pe încurajarea mediului de afaceri şi înfiinţarea de Parcuri Industriale. O dată cu înfiinţarea Parcului Industrial de pe Şoseaua Borşului am reuşit să creem peste 1300 de locuri de muncă, iar până în acest moment avem 28 de contracte semnate.

Pe de altă parte, am avut o colaborare bună şi cu Universitatea. Primăria Oradea a fost mereu deschisă studenţilor orădeni, care au avut posibilitatea să îşi facă practica în instituţia noastră.

În continuare, printre obiectivele noastre se numără şi înfiinţarea de şcoli profesionale, prin care să putem mări, dar şi perfecţiona forţa de muncă de pe piaţă”

a spus Ovidiu Mureșan.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai angajatorilor locali, reprezentanţi ai autorităţilor cu atribuţii pe piaţa muncii, profesori, elevi, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale cu activitate în zona de tineret.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult