Categorized | Social

Eminescu, Gojdu și Emanuel, cele mai curtate licee din Bihor

Weekendul a fost unul plin de emoții pentru elevii din toată țara. Sâmbătă a avut loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor care au absolvit clasa a opta. Cei mai mulți dintre cei 4.844 de elevi au fost deja repartizați în prima etapă, restul urmând a-și găsi un loc în liceu pe 23 iulie.

Conform Inspectoratului Școlar Jutețean Bihor, cel mai căutat liceu din județul Bihor a fost Colegiul Național „Mihai Eminescu”, la specializarea „Științe ale naturii”, intrându-se cu medii cuprinse între 10 și 9,41.

Următorul a fost Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, la specializarea „Matematică – Informatică/Bilingv” intrându-se doar cu medii cuprinse între 10 și 9,3.

Foarte greu s-a intrat și la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea, la specializarea „Matematică – Informatică”, intrând doar elevii cu medii cuprinse între 10 și 9,11.

În județ, cea mai căutată școală a fost Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei, unde, la specializarea „Matematică – Informatică”, s-a intrat cu medii cuprinse între 10 și 8,29.

Colegiul din Ștei este urmat de Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd unde, la specializarea „Economic”, s-a intrat cu medii cuprinse între 9,68 și 8,19.

Cu cele mai mici note s-a intrat la Liceul Tehnologic Nr.1 Popesti, unde, la specializarea „Industrie textilă și pielărie” s-a intrat cu medii cuprinse între 5,81 și 3,64.

Nici la specializarea „Fabricarea produselor din lemn” de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beius nu s-a intrat cu medii prea mari. Au ajuns în această școală elevi cu medii cuprinse între 6,12 și 3,68.

În Oradea, cu medii foarte mici s-a intrat la specializările „Mecanică” de la Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna” (medii cuprinse între 6,09 și 3,68) și Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea (medii cuprinse între 7,98 și 3,73).

Șapte dintre cei 11 elevi care au avut media generală zece au ales o școală din Oradea, restul preferând să învețe la Beiuș, Aleșd, Ștei și Salonta.

După prima repartiție computerizată, cele mai multe locuri libere au rămas la specializarea „Economic” a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Oradea (42 dintr-un total de 56) și Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Oradea, specializarea „Construcții, instalații și lucrări publice”, unde au rămas neocupate 42 de locuri dintr-un total de 56.

Locurile rămase libere vor fi completate pe 23 iulie când va avea loc a doua repartizare computerizată.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la nivel național din cei 150.725 de absolvenţi ai claselor a VIII-a, 150.219 au fost repartizaţi în licee, rămânând neocupate doar 29.479 de locuri în licee.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult