Categorized | Oradea

La Oradea, Crin Antonescu i-a amenințat voalat, cu „dosare”, pe PDL-iști

În ciuda faptului că pe scenă au urcat, în afară de premierul Victor Ponta și președintele interimar Crin Antonescu, și trei miniștrii și aproape toate personalitățile locale importante din Nord-Vestul României, la mitingul de la Oradea au participat mai puține persoane decât se așteptau organizatorii. Și asta, în ciuda faptului că mai mult de jumătate dintre participanți au fost de fapt membrii de partid, aduși cu autocare din județele din împrejurimi.

La mitingul din Parcarea Independenței din Oradea au fost prezenți, alături de Victor Ponta și Crin Antonescu, oameni politici locali printre care primarul Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor – Cornel Popa, vicepreședinții CJ Bihor – Ioan Mang și Alexandru Kiss, deputatul liberal Lucia Varga, trei miniștrii – Ecaterina Andronescu (Educație), Ovidiu Silaghi (Transporturi) și Daniel Constantin (Agricultură) precum și președinți de partide din județele din Nord-Vestul țării.

Deși USL-iștii mizau pe o prezență numeroasă, doar în fața scenei oamenii s-au înghesuit, în restul parcării aceștia stând mai mult în grupuri printre care jandarmii se puteau ușor plimba.

Băsescu și Titanicul

În jurul orei 19:10 au sosit și oficialitățile. Îmbrăcate în costume închise la culoare, cu cămăși proaspăt călcate și pantofi lucioși, majoritatea dintre ele contrastau puternic cu mulțimea multicoloră cu tricouri inscripționate cu „DA” și pancarte și steaguri ridicate deasupra capului.

Mitingul a fost deschis de primarul Ilie Bolojan care a enumerat trei motive pentru care orădenii ar trebui să voteze „DA” duminică.

„Primul dintre ele este acela că prin vot am înlocui un președinte al nimănui cu un președinte al nostru. Rămânerea lui Băsescu echivalează în acest moment cu continuarea șirului de scandaluri la care am fost martori cu toții.

În al treilea rând, țin să vă reamintesc că patru ani am fost călcați în picioare. S-au făcut săli de sport și blocuri în sate iar în Oradea nu s-a făcut nimic. Trebuie să votăm pentru demitere dacă vrem să fim tratați corect”

a spus Ilie Bolojan care i-a predat microfonul lui Cornel Popa.

Proaspătul președinte al CJ Bihor a spus că după ce în 1989 românii au scăpat de un dictator, pe 29 iulie o pot face din nou.

„În numele celor umiliți în acești ani vă cer să ieșiți duminică la vot”

a mai spus Popa.

Fostul ministru al Educației, președintele PSD Bihor Ioan Mang a avut un discurs mai dur la adresa lui Traian Băsescu, despre care a spus că nu poate lucra decât cu slugi.

„Sper ca pe 29 iulie Traian Băsescu să intre în coliziune definitivă și să se scufunde ca Titanicul. Nu ca Flota care a dispărut și pentru care va trebui să dea socoteală”

a spus Mang.

„Dacă spuneți DA, vă dăm pensiile furate de Băsescu, înapoi”

După ce au terminat gazdele de vorbit, a venit rândul oaspeților sosiți de la București. Primul a intrat în scenă ministrul Educației, Ecaterina Andronescu care a spus că Băsescu trebuie demis pentru ca să nu mai închidă școli și spitale iar tinerii să plece din țară.

Unul dintre tinerii care treceau pe culoarul care se formase prin mulțime a încercat să o imite, pocindu-i discursul:

„Vrem ca copiii noștri să crește!”

a spus el, râzând. A fost imediat atenționat de un domn sobru și cu mustață, care purta o pancartă pe care scria „Vreau demiterea pentru că mi-a umilit familia!”.

După ce Relu Fenecheiu a încălzit publicul bravând: „Traian tu nici nu știi cât de mic începi să fii!”, a urcat pe scenă premierul Victor Ponta.

Președintele PSD s-a lansat într-o tiradă de promisiuni, care mai de care mai exagerată, în dorința de a-i atrage pe oameni la vot.

„Băsescu l-a pus pe Boc să vă taie salariile. El spune întotdeauna NU, eu vă chem la referendul să spunem DA ca să putem crește salariile. Dacă spuneți DA, la referendum vă dăm pensiile furate de Băsescu, înapoi.

Băsescu a distrus toate firmele care nu cotizau la PDL. Avem în plus un miliard și două sute de mii de lei la buget, de când nu a mai furat Băsescu”

a spus Victor Ponta care a promis că va „lucra pentru România împreună cu președintele Crin Antonescu”.

Ultimul care a urcat pe scenă a fost președintele interimar al României, care a încercat să demonteze argumentele folosite de Traian Băsescu în campanie.

„În opt ani de zile, Băsescu a amenințat cu dosare iar astăzi vedem clar cine vrea să vă oprească să veniţi la vot, pentru a scăpa de justiţie”

a spus Antonescu care a enumerat și câteva din numele celor care au fost acuzați sau anchetați de oamenii legii, din PDL. Printre ele, Elena Udrea, Adriean Videanu, Sorin Blejnar și Emil Boc.

„Vă asigur domnule Barosso și doamnă Merkel că după plecarea lui Băsescu, justiţia va face progrese spectaculoase în condamnarea corupţilor”

a spus Antonescu care și-a încheiat discursul comparând referendumul de duminică cu revoluția din 1989:

„Românii și-au câștigat libertatea cu sânge în 1989, pe 29 iulie trebuie să ne dăm doar votul”

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult