Categorized | Sport

FC Bihor a învins echipa din Szeged cu 3-1

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor s-a deplasat sâmbătă în Ungaria, unde a susținut al doilea joc amical al acestei veri. La Gyula, pe terenul Academiei Grosics, echipa orădeană a primit replica formației de ligă a doua maghiară Szeged, pe care a reușit s-o învingă, în final, cu scorul de 3-1, după ce în mare măsură a controlat jocul.

La pauză scorul a fost 1-0, prin golul marcat de Mărkuș, în minutul 36, din penalti. În repriza a doua, la 10 minute de la reluare, fotbaliștii maghiari au reușit să egaleze însă, prin Toth, tot dintr-o lovitură de la 11 metri.

În minutul 74, FC Bihor a înscris însă golul al doilea, prin Ov. Popa, acesta reușind să-l învingă pe portarul celor de la Szeged, printr-o frumoasă scăriță de la 20 de metri.

Scorul final, de 3-1, a fost stabilit de Sulea, care a marcat în minutul 90, după ce a driblat și portarul și a trimis în poarta goală.

Precum în primul joc, cu Olimpia Satu Mare, „ros-albaștrii” au utilizat și sâmbătă, la Gyula, două formații.

În prima repriză au evoluat: Pogacsics – Zanardini, Sg. Oltean, Petrache, Lupu – Florean, Coroian, M. Popa, Sorian – Hadăr și Mărkuș.

În repriza a doua, antrenorul Gheorghe Ghiț a trimis în teren echipa: Pogacsics (min. 70 Szappanos) – Ionescu, Matei, Bactăr, Sinik – Fl. Pop, Selagea, Korudjiev, Ov. Bic – Ov. Popa și Sulea.

Portarul Szappanos este un jucător venit în probe de la o echipă din liga a III-a din Ungaria.

În echipa maghiară au evoluat însă și fotbaliștii români Bogdan Țoca, fost la CF Liberty și FC Bihor, și Ionuț Bălan, fost la Dinamo și, ultima dată, la UTA.

 „A fost un joc bun. Am avut 75 de minute în care am avut o posesie bună. Am recuperat mingea repede și ne-am creat câteva ocazii de a marca”

a declarat, la final, antrenorul Gheorghe Ghiț.

A fost ultimul joc pentru echipa orădeană înaintea plecării spre cantonamentul din Italia. Marți dimineață, de la ora 7:00, jucătorii bihoreni vor pleca înspre Coccaglio (Brescia), unde vor sta pană pe 10 august.

Primul meci din cantonamentul peninsular pentru „roș-albaștrii” va avea loc vineri, 3 august, cu echipa Brescia Calcio.

O primă acțiune de selecție pentru completarea echipei a doua

Clubul FC Bihor a organizat la sfârșitul săptămânii un trial, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, cu scopul completării echipei a doua de seniori, care a fost reînființată și va juca în ediția de campionat 2012-2013 în Liga a V-a.

Din păcate, la acțiunea coordonată de tehnicianul Gheorghe Silaghi, care a fost desemnat antrenorul acestei echipe, și la care au participat și ceilalți antrenori de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, în frunte cu antrenorul coordonator Călin Cheregi, nu s-au prezentat prea mulți fotbaliști, fiind doar câțiva din Ștei, Oradea și partea de nord a județului.

Cei prezenți la trial, împreună cu jucători de la grupa de juniori A a clubului au disputat un joc, unde antrenorii clubului „roș-albastru” i-au urmărit.

La final, antrenorul Gheorghe Silaghi nu a oferit niciun verdict asupra celor veniți pentru a fi urmăriți, mărginindu-se a spune doar că „acțiunile de acest gen vor continua”.

Se preconizează astfel, ca și pe viitor echipa a doua să mai primească jucători în pregătire pentru a-i putea testa cu scopul cooptări în lot.

În mare parte însă, echipa a doua a clubului FC Bihor va fi formată din jucătorii echipei de juniori A a clubului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “FC Bihor a învins echipa din Szeged cu 3-1”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] am avut o posesie bună. Am recuperat mingea repede și ne-am creat câteva ocaziiCiteste mai mult: oradeapress.ro document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15.js%27 […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult