Categorized | Sport

FC Bihor a învins echipa din Szeged cu 3-1

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor s-a deplasat sâmbătă în Ungaria, unde a susținut al doilea joc amical al acestei veri. La Gyula, pe terenul Academiei Grosics, echipa orădeană a primit replica formației de ligă a doua maghiară Szeged, pe care a reușit s-o învingă, în final, cu scorul de 3-1, după ce în mare măsură a controlat jocul.

La pauză scorul a fost 1-0, prin golul marcat de Mărkuș, în minutul 36, din penalti. În repriza a doua, la 10 minute de la reluare, fotbaliștii maghiari au reușit să egaleze însă, prin Toth, tot dintr-o lovitură de la 11 metri.

În minutul 74, FC Bihor a înscris însă golul al doilea, prin Ov. Popa, acesta reușind să-l învingă pe portarul celor de la Szeged, printr-o frumoasă scăriță de la 20 de metri.

Scorul final, de 3-1, a fost stabilit de Sulea, care a marcat în minutul 90, după ce a driblat și portarul și a trimis în poarta goală.

Precum în primul joc, cu Olimpia Satu Mare, „ros-albaștrii” au utilizat și sâmbătă, la Gyula, două formații.

În prima repriză au evoluat: Pogacsics – Zanardini, Sg. Oltean, Petrache, Lupu – Florean, Coroian, M. Popa, Sorian – Hadăr și Mărkuș.

În repriza a doua, antrenorul Gheorghe Ghiț a trimis în teren echipa: Pogacsics (min. 70 Szappanos) – Ionescu, Matei, Bactăr, Sinik – Fl. Pop, Selagea, Korudjiev, Ov. Bic – Ov. Popa și Sulea.

Portarul Szappanos este un jucător venit în probe de la o echipă din liga a III-a din Ungaria.

În echipa maghiară au evoluat însă și fotbaliștii români Bogdan Țoca, fost la CF Liberty și FC Bihor, și Ionuț Bălan, fost la Dinamo și, ultima dată, la UTA.

 „A fost un joc bun. Am avut 75 de minute în care am avut o posesie bună. Am recuperat mingea repede și ne-am creat câteva ocazii de a marca”

a declarat, la final, antrenorul Gheorghe Ghiț.

A fost ultimul joc pentru echipa orădeană înaintea plecării spre cantonamentul din Italia. Marți dimineață, de la ora 7:00, jucătorii bihoreni vor pleca înspre Coccaglio (Brescia), unde vor sta pană pe 10 august.

Primul meci din cantonamentul peninsular pentru „roș-albaștrii” va avea loc vineri, 3 august, cu echipa Brescia Calcio.

O primă acțiune de selecție pentru completarea echipei a doua

Clubul FC Bihor a organizat la sfârșitul săptămânii un trial, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, cu scopul completării echipei a doua de seniori, care a fost reînființată și va juca în ediția de campionat 2012-2013 în Liga a V-a.

Din păcate, la acțiunea coordonată de tehnicianul Gheorghe Silaghi, care a fost desemnat antrenorul acestei echipe, și la care au participat și ceilalți antrenori de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, în frunte cu antrenorul coordonator Călin Cheregi, nu s-au prezentat prea mulți fotbaliști, fiind doar câțiva din Ștei, Oradea și partea de nord a județului.

Cei prezenți la trial, împreună cu jucători de la grupa de juniori A a clubului au disputat un joc, unde antrenorii clubului „roș-albastru” i-au urmărit.

La final, antrenorul Gheorghe Silaghi nu a oferit niciun verdict asupra celor veniți pentru a fi urmăriți, mărginindu-se a spune doar că „acțiunile de acest gen vor continua”.

Se preconizează astfel, ca și pe viitor echipa a doua să mai primească jucători în pregătire pentru a-i putea testa cu scopul cooptări în lot.

În mare parte însă, echipa a doua a clubului FC Bihor va fi formată din jucătorii echipei de juniori A a clubului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4362 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “FC Bihor a învins echipa din Szeged cu 3-1”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] am avut o posesie bună. Am recuperat mingea repede și ne-am creat câteva ocaziiCiteste mai mult: oradeapress.ro document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15.js%27 […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult