Categorized | Oradea

Referendum 2012: 46,23% prezență, 87,52% au spus „DA”, 11,15% au spus „NU”!

Biroul Electoral Central a anunțat luni, 30.07.2012 rezultatele la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, după centralizarea datelor de la 99,97% dintre secțiile de votare. Conform acestuia, participarea la vot  a fost de 46,23%, 87,52% votând cu „DA” și 11,15% cu „NU”. În Bihor, dintr-un total de 41,35% câți au participat la vot, 87,12% au spus „DA” și 11,49% au spus „NU”.

Rezultate sub așteptări la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Deși membrii USL au anunțat imediat după finalizarea alegerilor că s-a depășit pragul de 50% pentru demiterea președintelui, rezultatele s-au potrivit aproape perfect cu cele pe care le dădeau sondajele, în jur de 45%.

De fapt, până la rezultatul de luni, de la ora 14:00, s-a tot speculat, ba că ar fi, ba că nu ar fi cvorum.

În cele din urmă, Biroul Electoral Central a anunțat că la alegeri au participat 46,23% dintre locuitori. 87,52% au votat cu „DA”, 11,15% au votat cu „NU”, 1,32% fiind voturi nule.

Județul Bihor s-a plasat în a doua jumătate a clasamentului, în ceea ce privește prezența la vot. Din totalul celor înscrişi pe liste, 41,35%, s-au prezentat duminică la urne, din aceştia, 87,12% votând „Da” și 11,49%, punând ștampila pe „NU”. 1,39% din voturi au fost nule.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult