Categorized | Oradea

Referendum 2012: 46,23% prezență, 87,52% au spus „DA”, 11,15% au spus „NU”!

Biroul Electoral Central a anunțat luni, 30.07.2012 rezultatele la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, după centralizarea datelor de la 99,97% dintre secțiile de votare. Conform acestuia, participarea la vot  a fost de 46,23%, 87,52% votând cu „DA” și 11,15% cu „NU”. În Bihor, dintr-un total de 41,35% câți au participat la vot, 87,12% au spus „DA” și 11,49% au spus „NU”.

Rezultate sub așteptări la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Deși membrii USL au anunțat imediat după finalizarea alegerilor că s-a depășit pragul de 50% pentru demiterea președintelui, rezultatele s-au potrivit aproape perfect cu cele pe care le dădeau sondajele, în jur de 45%.

De fapt, până la rezultatul de luni, de la ora 14:00, s-a tot speculat, ba că ar fi, ba că nu ar fi cvorum.

În cele din urmă, Biroul Electoral Central a anunțat că la alegeri au participat 46,23% dintre locuitori. 87,52% au votat cu „DA”, 11,15% au votat cu „NU”, 1,32% fiind voturi nule.

Județul Bihor s-a plasat în a doua jumătate a clasamentului, în ceea ce privește prezența la vot. Din totalul celor înscrişi pe liste, 41,35%, s-au prezentat duminică la urne, din aceştia, 87,12% votând „Da” și 11,49%, punând ștampila pe „NU”. 1,39% din voturi au fost nule.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult