Categorized | Social

Cum să dezvolți un atelier de meșteșuguri și să și trăiești de pe urma lui

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor va lansa luna viitoare proiectul ,,Atelierul de meșteșuguri”, program integrat de calificare, dezvoltare a competențelor antreprenoriale, suport și consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale din mediul rural.

În luna septembrie a acestui an, Fundația World Vision România, Asociația pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir, Ascendo S.R.L și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor vor lansa proiectul ,,Atelierul de meșteșuguri”, program integrat de calificare, dezvoltare a competențelor antreprenoriale, suport și consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale din mediul rural.

Programul, cofinanțat de Fondul Social European prin POSDRU, va oferi gratuit cursuri de formare în țesătorie manuală, artizanat textil și antreprenoriat și consiliere și sprijin în demararea unei afaceri meșteșugărești pentru minim 20 de persoane domiciliate în mediul rural din județul Bihor.

Beneficiarii vor fi șomerii, persoanele casnice sau care își caută un loc de muncă, cei care practică agricultura în gospodărie pentru consum propriu și meșteșugarii.

„Persoanele interesate sunt rugate să ne contacteze până la data de 20 august 2012, pentru întocmirea listei de participare, la sediul  Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Piaţa 1 Decembrie nr.12, sau telefon/fax 0259/413.922 mobil 0731.001.374 Email: centrul.cultural.bihor@gmail.com

se afirmă într-un comunicat semnat de reprezentanții Felician Mureșan de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor.

Locul desfășurării cursului va fi comunicat ulterior, în funcție de numărul de solicitări.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4364 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Cum să dezvolți un atelier de meșteșuguri și să și trăiești de pe urma lui”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Cum să dezvolți un atelier de meșteșuguri și să și trăiești de pe urma lui […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult