Categorized | Social

Tineri catolici orădeni la Iași, la o întâlnire națională

Capitala Moldovei a găzduit cea de-a XII-a ediție a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic, în perioada 25-29 iulie. 2000 de tineri catolici s-au întâlnit în Iasi iar motto-ul întâlnirii a fost „Bucurați-vă mereu în Domnul!” (Fil 4,4).

Zifceac Iaroslav din Aleșd a realizat un grupaj de idei cu gândurile participanților din Dieceza Romano-Catolică din Oradea, întrebând mai mulți tineri ce a însemnat întâlnirea (INTC 2012) pentru ei.

Ștefancic Jan-Emanuel

INTC a fost pentru mine o experiență fantastică, am trăit un sentiment aparte în momentul în care am întâlnit oameni cu o gândire asemănătoare cu a mea, bazată pe credința în Isus Cristos.

Participarea la acest eveniment m-a ajutat să devin mai optimist, mai deschis față de cei din jur. M-a ajutat să devin mai sigur pe valorile care trebuie să le urmez și să mă bucur cu adevărat de toate frumusețile autentice pe care îmi oferă Domnul.

Iabloncic Iarca-Vlasticska

Pentru mine INTC a fost o experiență pe care nu o voi uita și care a lăsat amprente adânci în sufletul meu. Pe lângă faptul că mi-a întărit credința în Cristos, m-a învățat cum aș putea să mă implic în voluntariatul creștin.

Slovac Ian

INTC pentru mine a fost prima experiență de acest gen și a fost una de neuitat, din momentul în care am ajuns la Iași și am participat la momentul de deschidere, până la liturghia de încheiere.

Programele alternative și discuțiile în grupuri au fost foarte interesante: am primit răspuns la foarte multe întrebări și am cunoscut prieteni noi din toată țara.

Takacs Susana Florentina

INTC m-a emoționat profund, m-a făcut să mă simt plină de viață, încrezătoare. Doresc să le transmit celor care nu au participat la acest eveniment că, indiferent de greutățile pe care le întâlnim în viață, dacă ne simțim singuri, neajutorați sau doborîți de dificultăți, să nu uităm că Domnul este mereu cu noi și ne îndeamnă să fim bucuroși..

 

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult