Categorized | Social

Tineri catolici orădeni la Iași, la o întâlnire națională

Capitala Moldovei a găzduit cea de-a XII-a ediție a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic, în perioada 25-29 iulie. 2000 de tineri catolici s-au întâlnit în Iasi iar motto-ul întâlnirii a fost „Bucurați-vă mereu în Domnul!” (Fil 4,4).

Zifceac Iaroslav din Aleșd a realizat un grupaj de idei cu gândurile participanților din Dieceza Romano-Catolică din Oradea, întrebând mai mulți tineri ce a însemnat întâlnirea (INTC 2012) pentru ei.

Ștefancic Jan-Emanuel

INTC a fost pentru mine o experiență fantastică, am trăit un sentiment aparte în momentul în care am întâlnit oameni cu o gândire asemănătoare cu a mea, bazată pe credința în Isus Cristos.

Participarea la acest eveniment m-a ajutat să devin mai optimist, mai deschis față de cei din jur. M-a ajutat să devin mai sigur pe valorile care trebuie să le urmez și să mă bucur cu adevărat de toate frumusețile autentice pe care îmi oferă Domnul.

Iabloncic Iarca-Vlasticska

Pentru mine INTC a fost o experiență pe care nu o voi uita și care a lăsat amprente adânci în sufletul meu. Pe lângă faptul că mi-a întărit credința în Cristos, m-a învățat cum aș putea să mă implic în voluntariatul creștin.

Slovac Ian

INTC pentru mine a fost prima experiență de acest gen și a fost una de neuitat, din momentul în care am ajuns la Iași și am participat la momentul de deschidere, până la liturghia de încheiere.

Programele alternative și discuțiile în grupuri au fost foarte interesante: am primit răspuns la foarte multe întrebări și am cunoscut prieteni noi din toată țara.

Takacs Susana Florentina

INTC m-a emoționat profund, m-a făcut să mă simt plină de viață, încrezătoare. Doresc să le transmit celor care nu au participat la acest eveniment că, indiferent de greutățile pe care le întâlnim în viață, dacă ne simțim singuri, neajutorați sau doborîți de dificultăți, să nu uităm că Domnul este mereu cu noi și ne îndeamnă să fim bucuroși..

 

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult