Categorized | Cultură

Expoziție Branislav Brkic la Oradea

Orădenii vor avea posibilitatea să admire din data 23 august 2012, pe siemezele Galeriei „Euro Foto Art” o  nouă expoziţie realizată din lucrările artistului fotograf Branislav Brkic din Belgrad (Serbia). Expoziţia personală cuprinde 40 de fotografii alb-negru, structurate pe două teme: „Viaţă de păstor” şi „Muzicienii de la ţară”

Artistul Branislav Brkic s-a născut în 1960, în oraşul Valjevo, Serbia şi este absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică din Belgrad.

El a devenit interesat de fotografiea creativă în anul 1980. De-a lungul anilor a luat parte la peste 400 expoziţii de grup organizate în Serbia şi peste hotare. Lucrările sale au participat la diferite saloane internaţionale obţinând 140 premii.

Din lucrările sale au fost organizate  23 de expoziţii personale în Serbia şi în străinătate. De-a lungul anilor a obţinut diferite disticţii ale Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP): E.FIAP/s, M.FIAP, ESFIAP.

Din anul 2003 este preşedintele Societăţii Fotografice din Serbia.

Ciclul „Viaţă de păstor” a fost fotografiat în zone renumite prin creşterea animalelor în Munţii „Planina” şi platourile Zlatibor şi Peterska Visoravan. In jurul anilor ’70 era o zonă bogată în care oamenii trăiau foarte bine din creşterea animalelor.

După ce a început industrializarea în Serbia, aceste locuri au suferit o serie de transformări. Pentru această colecţie autorul a selectat douăzeci de fotografii realizate în perioada mai 2010 – octombrie 2011, în cele trei regiuni renumite din Serbia: Deliblatska Pescara (nord-est Serbiei), Platoul Pešterska Visoravan (în sud-vest) şi Stara Planina (Serbia sud-est).

Muzicieni de la țară

Ciclul „Muzicienii de la ţară” a fost realizat în ultimii doi ani într-o zonă populată de etnici romi, o zonă recunoscută pentru talentul muzical al acestora, în ciuda faptului că acești muzicieni nu au nici o educație formală muzicală.

Acest ciclu este format din 40 de lucrări în format 48  x 61cm imprimate pe hârtie fotografică lucioasă Epson Premium.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 23 august 2012, ora 18:00. Organizatorii manifestării invită pe toţi iubitorii artei fotografice să participe.

Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi vernisată de artistul fotograf Ştefan Tóth care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Momentele muzicale vor fi susţinute de artiştii Cvartetului de coarde „Varadinum” din Oradea.

Noua expoziţie organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 19 septembrie 2012, între orele 8:00 – 16:00. Intrarea este liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult