Categorized | Cultură

Expoziție Branislav Brkic la Oradea

Orădenii vor avea posibilitatea să admire din data 23 august 2012, pe siemezele Galeriei „Euro Foto Art” o  nouă expoziţie realizată din lucrările artistului fotograf Branislav Brkic din Belgrad (Serbia). Expoziţia personală cuprinde 40 de fotografii alb-negru, structurate pe două teme: „Viaţă de păstor” şi „Muzicienii de la ţară”

Artistul Branislav Brkic s-a născut în 1960, în oraşul Valjevo, Serbia şi este absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică din Belgrad.

El a devenit interesat de fotografiea creativă în anul 1980. De-a lungul anilor a luat parte la peste 400 expoziţii de grup organizate în Serbia şi peste hotare. Lucrările sale au participat la diferite saloane internaţionale obţinând 140 premii.

Din lucrările sale au fost organizate  23 de expoziţii personale în Serbia şi în străinătate. De-a lungul anilor a obţinut diferite disticţii ale Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP): E.FIAP/s, M.FIAP, ESFIAP.

Din anul 2003 este preşedintele Societăţii Fotografice din Serbia.

Ciclul „Viaţă de păstor” a fost fotografiat în zone renumite prin creşterea animalelor în Munţii „Planina” şi platourile Zlatibor şi Peterska Visoravan. In jurul anilor ’70 era o zonă bogată în care oamenii trăiau foarte bine din creşterea animalelor.

După ce a început industrializarea în Serbia, aceste locuri au suferit o serie de transformări. Pentru această colecţie autorul a selectat douăzeci de fotografii realizate în perioada mai 2010 – octombrie 2011, în cele trei regiuni renumite din Serbia: Deliblatska Pescara (nord-est Serbiei), Platoul Pešterska Visoravan (în sud-vest) şi Stara Planina (Serbia sud-est).

Muzicieni de la țară

Ciclul „Muzicienii de la ţară” a fost realizat în ultimii doi ani într-o zonă populată de etnici romi, o zonă recunoscută pentru talentul muzical al acestora, în ciuda faptului că acești muzicieni nu au nici o educație formală muzicală.

Acest ciclu este format din 40 de lucrări în format 48  x 61cm imprimate pe hârtie fotografică lucioasă Epson Premium.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 23 august 2012, ora 18:00. Organizatorii manifestării invită pe toţi iubitorii artei fotografice să participe.

Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi vernisată de artistul fotograf Ştefan Tóth care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Momentele muzicale vor fi susţinute de artiştii Cvartetului de coarde „Varadinum” din Oradea.

Noua expoziţie organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 19 septembrie 2012, între orele 8:00 – 16:00. Intrarea este liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult