Categorized | Social

Podul Dragoș Vodă și sensul giratoriu aferent vor fi finalizate până la sfârșitul lui septembrie

După ce, în a doua jumătate a lunii iulie a avut loc lansarea podului de pe un mal pe celălalt, au fost montate primele 10 tronsoane ale podului, iar în aceste zile sunt rulate şi puse pe poziţie ultimele 6 tronsoane. Pentru fluidizarea circulației, în dreptul podului municipalitatea amenajează şi un sens giratoriu cu o rază de 10 metri şi drumuri de acces până la pod.

În cadrul unei conferinţe de presă primarul Ilie Bolojan a prezentat situaţia lucrărilor din zona Dragoş Vodă. Construcţia noului pod peste Crişul Repede este realizată de societatea Macio, iar rampele de acces la pod sunt realizate de către primărie. Lucrările la pod au fost demarate în vara anului trecut, noul pod va avea două benzi de circulaţie, pe o lăţime de 7,8 metri, precum şi trotuare pe ambele părţi, cu lăţimea de 1,5 metri fiecare.

În a doua jumătate a lunii iulie a avut loc lansarea podului de pe un mal pe celălalt, au fost montate primele 10 tronsoane ale podului, iar în aceste zile sunt rulate şi puse pe poziţie ultimele 6 tronsoane.

În dreptul podului municipalitatea amenajează şi un sens giratoriu cu o rază de 10 metri şi drumuri de acces până la pod. Lucrările la sensul giratoriu au fost demarate în data de 23 iulie, urmând să fie finalizate spre sfârşitul lunii august.

Până în prezent au fost realizate insulele centrale şi laterale ale sensului giratoriu, urmând ca în cursul zilei de azi să fie montate indicatoarele rutiere şi să se pregătească pentru turnarea stratului de uzură pe întrega suprafaţă a sensului.

„Giraţia se realizează pentru ca şoferii care vin din orice direcţie să poată intra pe pod.

Sperăm ca aceasta să fie gata la sfârşitul lunii septembrie şi să o putem da în folosinţă odată cu podul, care în această perioadă este montat”

a declarat Ilie Bolojan.

Tot în cadrul acestei lucrări vor fi realizate: două rampe de acces la pod în lungime totală de 163 m – cu lăţimea carosabilului de 7 m, două trotuare cu lăţimea de 2 m, reţea de canalizare pluvială în lungime de 200 metri liniari.

Totodată, se va realiza iluminatul public (reţea de iluminat şi 9 stâlpi) şi pasajul pietonal la rampă mal drept, în lungime de 32 metri şi 5,5 m lăţime.

Termenul de finalizare a acestor lucări este 30 septembrie 2012, executanţii lucrărilor fiind S.C. Construcţii Bihor în asociere cu S.C. Drumuri Orăşeneşti.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult