Categorized | Social

Parcarea ce va înlocui baza sportivă Voința, mai aproape de realizare

Municipalitatea intenţionează să realizeze o parcare multifuncţională în centrul oraşului, încercând totodată să atragă fonduri nerambursabile pentru modernizarea actualei baze sportive Voinţa. În cazul în care nu va obţine fonduri nerambursabile, Primăria Oradea va încerca, în cursul anilor următori, să finanţeze modernizarea bazei din fonduri proprii.

Detalii legate de acest proiect au fost prezentate de viceprimarul Mircea Mălan, care a menţionat că amplasamentul pe care în momentul de faţă se găseşte baza sportivă Voinţa este în interiorul ansamblului urban „Centru Istoric Oradea”, în zona de protecţie a mai multor clădiri monumente istorice.

Suprafaţa de 11.765 mp,  pe care se găsesc terenurile de sport, este proprietatea Primăriei Oradea. Momentan suprafaţa este ocupată de construcţii, o parte de tribune şi 5.723 mp de terenuri de tenis.

Pe acest teren, municipiul Oradea doreşte să realizeze etapizat mai multe funcţiuni, să construiască o parcare multietajată cu 301 de locuri, 20 de parcări pentru motociclete şi 22 de parcări destinate celor care folosesc terenurile de tenis, spaţii administrative, păstrând totodată şi cât mai multe terenuri de tenis.

Parcarea amenajată va beneficia de două accese şi două ieşiri pentru autovehicule  şi accese/ieşiri pentru pietoni atât pe strada George Bariţiu cât şi pe strada Academiei.

Pe bani europeni sau… nu

Viceprimarul Mălan a explicat că municipiul Oradea a obţinut o finanţare nerambursabilă în cadrul Programului de Cooperare Transnaţională pentru Europa de Sud-est, iar proiectul câştigat are ca scop eliminarea aglomerării din centrul oraşului prin eliberarea carosabilului şi a trotuarelor ocupate de maşinile din zonă.

Astfel, pentru realizarea acestui proiect, municipalitatea a elaborat planul urbanistic zonal şi studiul de fezabilitate, care prevede construirea unei parcări multietajate şi modernizarea terenurilor de tenis.

„Scopul Primăriei este, pe de o parte, să rezolve problema parcărilor în centrul istoric al municipiului, pe de o parte să dezvolte şi actuala bază sportivă, ridicând astfel calitatea serviciilor oferite la un nivel mult mai ridicat”

a declarat Mircea Mălan.

Conform planurilor municipalităţii, în cazul în care se va obţine finanţare nerambursabilă pentru modernizarea bazei sportive, în locul actualului teren de sport, iubitorii sporturilor vor putea beneficia de mai multe servicii.

Se va construi o clădire multifuncţională unde o varietate de sporturi vor putea fi utilizate de către orădeni, vor exista 5 terenuri de tenis de înaltă performanţă, din care 3 terenuri vor putea fi folosite iarna şi ca patinoar.

În cazul în care Primăria Oradea nu va obţine fonduri nerambursabile pentru modernizarea bazei sportive Voinţa, Primăria Oradea va încerca, în cursul anilor următori, să finanţeze modernizarea bazei din fondurile proprii ale municipalităţii, a menţionat viceprimarul.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Parcarea ce va înlocui baza sportivă Voința, mai aproape de realizare”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Parcarea ce va înlocui baza sportivă Voința, mai aproape de realizare […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult