Categorized | Social

Internet GRATUIT în alte 50 de spaţii publice din Oradea

După ce anul trecut Primăria Oradea a reuşit să implementeze pe malul Crişului un sistem gratuit pentru internet, anul viitor vor mai fi dotate cu internet alte 50 de spaţii publice în oraş. Proiectul se va realiza cu bani europeni, în colaborare cu oraşul Debrecen şi va avea o valoare de aproape 250 de mii de euro

Primăria Oradea împreună cu organizaţia non-profit INFO PARK IT din Debrecen a inițiat proiectul „Establishment of free WiFi and hot spot internet access points in Oradea and Debrecen” care are ca obiectiv general îmbunătăţirea comunicării transfrontaliere prin stabilirea de WiFi şi puncte de acces internet gratuite în diferite spaţii publice din Oradea şi Debrecen.

La finalul celor 12 luni de implementare, proiectul va avea ca rezultat stabilirea de WiFi şi puncte de acces internet gratuite în 50 de spaţii publice din Oradea şi 55 din Debrecen, precum şi instruirea privind utilizarea internetului a 110 persoane în cadrul a 5 sesiuni de pregătire.

Contractul de finanţare aferent acestui proiect a fost semnat în data de 05.04.2012 între reprezentanţii Municipiului Oradea şi Autorităţii de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013, valoarea acestuia fiind de 233,592,76 euro, din care finanţare nerambursabilă de 225.583,61 euro.

„În momentul de faţă este în pregătire procedura de achiziţie publică privind prestarea serviciilor şi furnizarea echipamentelor în vederea realizării celor 50 de puncte hotspot WiFi”

se precizează într-un comunicat al Primăriei.

Prestatorul de servicii va asigura atât serviciile cât şi echipamentele.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult