Categorized | Social

Internet GRATUIT în alte 50 de spaţii publice din Oradea

După ce anul trecut Primăria Oradea a reuşit să implementeze pe malul Crişului un sistem gratuit pentru internet, anul viitor vor mai fi dotate cu internet alte 50 de spaţii publice în oraş. Proiectul se va realiza cu bani europeni, în colaborare cu oraşul Debrecen şi va avea o valoare de aproape 250 de mii de euro

Primăria Oradea împreună cu organizaţia non-profit INFO PARK IT din Debrecen a inițiat proiectul „Establishment of free WiFi and hot spot internet access points in Oradea and Debrecen” care are ca obiectiv general îmbunătăţirea comunicării transfrontaliere prin stabilirea de WiFi şi puncte de acces internet gratuite în diferite spaţii publice din Oradea şi Debrecen.

La finalul celor 12 luni de implementare, proiectul va avea ca rezultat stabilirea de WiFi şi puncte de acces internet gratuite în 50 de spaţii publice din Oradea şi 55 din Debrecen, precum şi instruirea privind utilizarea internetului a 110 persoane în cadrul a 5 sesiuni de pregătire.

Contractul de finanţare aferent acestui proiect a fost semnat în data de 05.04.2012 între reprezentanţii Municipiului Oradea şi Autorităţii de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013, valoarea acestuia fiind de 233,592,76 euro, din care finanţare nerambursabilă de 225.583,61 euro.

„În momentul de faţă este în pregătire procedura de achiziţie publică privind prestarea serviciilor şi furnizarea echipamentelor în vederea realizării celor 50 de puncte hotspot WiFi”

se precizează într-un comunicat al Primăriei.

Prestatorul de servicii va asigura atât serviciile cât şi echipamentele.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult