Categorized | Social

Elevii de la „Lorantffy Zsuzsana” încep anul într-o şcoală la standarde europene

Veste bună pentru elevii de la Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsana” din Oradea. Aceştia vor începe noul an şcolar în clase la standarde de infrastructură, igienă şi dotare de nivel european, în urma unui proiect demarat de Primărie şi finanţat prin REGIO, proiect a cărui valoare s-a ridicat la 7,6 milioane lei.

După mai bine de doi ani de zile de la semnarea contractului de finanţare pentru Liceul Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsana”, spaţiul educaţional orădean şi-a recâştigat măreţia unei clădiri ce făcea odată, la începutul secolului trecut, mândrie oraşului şi sistemului de învăţământ bihorean.

Prin intermediul proiectului au fost reabilitaţi, modernizaţi şi dotaţi 4.631,8 mp, spaţiul educaţional, fiind ridicat la standarde care să permită un act şcolar de înaltă calitate.

Valoarea totală a proiectului a fost de peste 7,6 milioane lei cu TVA, din care 6 milioane de lei au fost fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional.

Inaugurarea investiţiei se va face pe 17 septembrie 2012, odată cu începerea noului an şcolar.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult