Categorized | Social

Un nou parteneriat pentru dezvoltarea euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar

Pentru că dezvoltarea locală a regiunii Bihor şi Hajdu-Bihar nu se poate face fără o conexiune între cele două, administraţiile din principalele oraşe ale celor două regiuni au pus la punct un proiect menit să sprijine investitorii, oamenii de afaceri dar şi simplii locuitori ai regiunii. Concret, proiectul se va materializa într-un serviciu public (un site web) prin intermediul căruia românii şi maghiarii vor putea afla date la zi despre oportunităţi de angajare, servicii de transport, evenimente culturale, prețuri în Oradea și Debreţin

În cursul lunii iunie, reprezentanţii Municipiului Oradea şi ai Autorităţii de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013 au semnat contractul de finanţare aferent proiectului „Susţinerea dezvoltării sustenabile a euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar prin înfiinţarea serviciului public „e-regionaldevelopment.com”. Valoarea proiectului este de 209,6 mii euro, din care finanţare nerambursabilă 203,5 mii euro. Municipiului Oradea îi revin 146,3 mii euro, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile.

Obiectivul general al acestui proiect este sprijinirea dezvoltării sustenabile a euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar prin îmbunătăţirea unor condiţii definitorii ale acesteia, cum ar fi: schimbul de informaţii, cooperarea în afaceri, produse noi pe piaţă, oportunităţi de angajare, servicii de transport, evenimente culturale, prețuri în Oradea și Debreţin etc.

Tot în cadrul proiectului se urmărește înfiinţarea serviciului public interactiv „e-regionaldevelopment.com” și creşterea schimbului de informaţii culturale şi sociale între judeţele Bihor şi Hajdu-Bihar.

Proiectul va fi implementat de către Municipiul Oradea, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Hajdu-Bihar pe o perioadă de 12 luni şi va avea ca rezultat înfiinţarea serviciului public „e-regionaldevelopment.com” (numele website-ului va fi decis ulterior), o pagină web interactivă în limbile română, engleză şi maghiară care va conţine următoarele secţiuni: dezvoltare regională, investiţii, piaţa muncii, imobiliare, transport, educaţie, cultură şi evenimente, ştiri şi linkuri utile.

„Unul dintre cele mai importante elemente, în opinia noastră, este baza de date, actualizată permanent, care va conţine preţurile din hypermarketurile din Oradea și Debrețin și care, sperăm noi, îi va ajuta pe cetăţenii euro-regiunii Bihor – Hajdu-Bihar să găsească cele mai bune preţuri la produse şi să îşi utilizeze cât mai bine veniturile”

a menționat Cristian Delcea, responsabilul proiectului din partea Primăriei Oradea.

În urma realizării proiectului, locuitorii celor două judeţe, întreprinderi şi organizaţii de afaceri, precum şi instituţii şi organizaţii publice cu acces la internet vor beneficia în mod direct de beneficiile acestuia, iar economiile locale şi cele două comunităţi vor beneficia indirect de rezultatele acestei inițiative a municipalității.

 Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult