Categorized | Social

Un nou parteneriat pentru dezvoltarea euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar

Pentru că dezvoltarea locală a regiunii Bihor şi Hajdu-Bihar nu se poate face fără o conexiune între cele două, administraţiile din principalele oraşe ale celor două regiuni au pus la punct un proiect menit să sprijine investitorii, oamenii de afaceri dar şi simplii locuitori ai regiunii. Concret, proiectul se va materializa într-un serviciu public (un site web) prin intermediul căruia românii şi maghiarii vor putea afla date la zi despre oportunităţi de angajare, servicii de transport, evenimente culturale, prețuri în Oradea și Debreţin

În cursul lunii iunie, reprezentanţii Municipiului Oradea şi ai Autorităţii de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013 au semnat contractul de finanţare aferent proiectului „Susţinerea dezvoltării sustenabile a euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar prin înfiinţarea serviciului public „e-regionaldevelopment.com”. Valoarea proiectului este de 209,6 mii euro, din care finanţare nerambursabilă 203,5 mii euro. Municipiului Oradea îi revin 146,3 mii euro, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile.

Obiectivul general al acestui proiect este sprijinirea dezvoltării sustenabile a euroregiunii Bihor – Hajdu-Bihar prin îmbunătăţirea unor condiţii definitorii ale acesteia, cum ar fi: schimbul de informaţii, cooperarea în afaceri, produse noi pe piaţă, oportunităţi de angajare, servicii de transport, evenimente culturale, prețuri în Oradea și Debreţin etc.

Tot în cadrul proiectului se urmărește înfiinţarea serviciului public interactiv „e-regionaldevelopment.com” și creşterea schimbului de informaţii culturale şi sociale între judeţele Bihor şi Hajdu-Bihar.

Proiectul va fi implementat de către Municipiul Oradea, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Hajdu-Bihar pe o perioadă de 12 luni şi va avea ca rezultat înfiinţarea serviciului public „e-regionaldevelopment.com” (numele website-ului va fi decis ulterior), o pagină web interactivă în limbile română, engleză şi maghiară care va conţine următoarele secţiuni: dezvoltare regională, investiţii, piaţa muncii, imobiliare, transport, educaţie, cultură şi evenimente, ştiri şi linkuri utile.

„Unul dintre cele mai importante elemente, în opinia noastră, este baza de date, actualizată permanent, care va conţine preţurile din hypermarketurile din Oradea și Debrețin și care, sperăm noi, îi va ajuta pe cetăţenii euro-regiunii Bihor – Hajdu-Bihar să găsească cele mai bune preţuri la produse şi să îşi utilizeze cât mai bine veniturile”

a menționat Cristian Delcea, responsabilul proiectului din partea Primăriei Oradea.

În urma realizării proiectului, locuitorii celor două judeţe, întreprinderi şi organizaţii de afaceri, precum şi instituţii şi organizaţii publice cu acces la internet vor beneficia în mod direct de beneficiile acestuia, iar economiile locale şi cele două comunităţi vor beneficia indirect de rezultatele acestei inițiative a municipalității.

 Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult