Categorized | Sport

FC Bihor învinge Unirea Alba Iulia, Luceafărul pierde rușinos la Târgu Mureș

FC Bihor a obţinut sâmbătă prima victorie în noua ediție a campionatului Ligii a II-a, învingând pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, cu scorul de 3-1 echipa Unirea Alba Iulia. Meciul a fost unul echilibrat doar în prima repriză, diferența de valoare și pregătirea fizică superioară, făcând în cele din urmă diferența. Cealaltă echipă a bihorului, Luceafărul Felix a pierdut cu scorul de 5-1 în deplasarea de la Târgu Mureș, contestând dur maniera de arbitraj a lui Andrei Chivulete

Partida FC Bihor – Unirea Alba Iulia a adunat în tribune aproximativ trei mii de spectatori și s-a desfășurat pe o vreme numai bună pentru fotbal.

Cei care au deschis însă scorul au fost oaspeţii, în minutul 5, la prima acţiune de atac, Petrescu a centrat de pe stânga iar Oară a înscris din 11 metri.

După primirea golului, orădenii au revenit în atac, au pus presiune pe adversar, dar Hadăr, din 6 metri, în minutul 22, a reluat cu capul peste poartă. În minutul de prelungire al primului mitan a survenit şi egalarea, Coroian a şutat de la 16 metri, pe jos, fără nicio şansă pentru portarul Tiuţ. În partea a doua, mult mai dornică de a înscrie şi de a cuceri toate cele trei puncte puse în joc, dar şi pe fondul căderii fizice a echipei oaspete, FC Bihor a dominat cu autoritate şi a marcat două goluri, irosind însă şi alte ocazii clare.

În minutul 66, Mărkuş a scăpat cu un fundaş lângă el şi a şutat din interiorul careului, pe lângă Tiuţ, ducând scorul la 2-1 pentru FC Bihor.

În minutul 75, Selagea, intrat şi el pe parcurs în angrenajul orădenilor, a fost găsit în careu pe partea stângă, a reluat periculos, dar portarul a respins în corner. Lovitura de colţ ce a urmat de pe stânga s-a soldat cu golul al treilea pentru FC Bihor. În urma centrării, Voiculeţ a înscris din plonjon cu o execuţie superbă, mingea lovind bara sus şi intrând apoi în poartă.

Sper să continuăm în aceeași notă!

Antrenorul bihorenilor s-a arătat încântat de evoluția roș-albaștrilor.

„Chiar dacă am început jocul de la 0-1, încet am pus stăpânire pe partidă, am avut o posesie bună şi am reuşit să marcăm.

Ne-am creat ocazii, am marcat patru goluri astăzi, trei, plus cel anulat, ne-am mai creat şi alte ocazii, ceea ce este un lucru îmbucurător.

Una peste alta, este un început bun de campionat, sper să continuăm în acest mod”

a declarat Gheorghe Ghiţ.

După acest joc, FC Bihor a urcat pe locul II al clasamentului, cu 4 puncte, la egalitate cu Corona Braşov, ocupanta locului I, cu care se vor și întâlni în următoarea etapă. Până atunci însă, urmează partida de marţi, din Cupa României, de pe terenul Olimpiei din Satu Mare.

FCM Târgu Mureș a făcut instrucție cu Luceafărul

Cealaltă echipă a județului din liga II, Luceafărul Felix a pierdut cu 1-5 (0-2) meciul susţinut în deplasare la FCM Târgu Mureş. Pentru Mureșeni au înscris Huiban 20, Precup 22, Cr. Cristea 58, Sfârlea 82 şi Dâlbea 88, iar pentru bihoreni Gheorghe Popescu în minutul 73.

La finalul partidei, antrenorul Luceafărului a acuzat dur arbitrajul spunând că omul de la centru nu a acordat un penalti iar la golul doi ar fi trebuit acordat fault la Svarczkopf.

„Ei au fost cu golurile, noi cu ratările. La 3-1 am riscat şi acest lucru ne-a costat pe final”

a mai spus antrenorul Călin Moldovan care a afirmat că echipa gazdă a câștigat la o diferență de scor nemeritată.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult