Categorized | Social

Investiție de 2,5 milioane euro într-un nou centru auto în Oradea

ATP Exodus a inaugurat primul său centru auto autorizat din Oradea pentru mărcile Mercedes-Benz și Mazda, în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro. Grupul băimărean își consolidează astfel poziția în regiunea de Nord-Vest a țării, vizând oferirea de servicii complete pentru cele două branduri auto.

Cu o suprafață construită de 2.200 mp și 25 de angajați, centrul va găzdui un showroom și service pentru cele două mărci și spații pentru reparația camioanelor și vehiculelor comerciale multibrand, dar și pentru vânzarea vehiculelor rulate.

„Această investiție este rezultatul politicii noastre de dezvoltare în Nord-Vestul țării, o regiune cu un potențial economic ridicat în care ATP Exodus are deja o serie de parteneriate durabile.

Am intrat pe această piață pentru a aduce un plus de competitivitate, întrucât ne dorim ca clienții noștri să poată beneficia de toate serviciile necesare sub acoperișul unui singur centru auto.

În dezvoltarea acestui proiect am primit de la bun început sprijinul celor doi mari producători auto, fapt ce ne-a încurajat să demarăm această investiție și să ne stabilim ca obiectiv vânzarea a aproximativ 60 de autovehiculele până la finalul anului”

a spus Mircea Cirț, directorul general al ATP Exodus.

Cifră de afaceri de 71,3 milioane de euro

Gabriel Crăciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz România a făcut un scurt istoric al dezvoltării ATP Exodus.

„În anul 2008, grupul ATP Exodus a deschis cel mai mare showroom Mercedes-Benz din Sud-Estul Europei în acel moment. În 2009, ATP Exodus și-a dovedit atașamentul față de marca Mercedes-Benz, deschizând al doilea showroom și service în Bistrița-Năsăud. Astăzi avem plăcerea de a lansa cea de a treia reprezentanță Mercedes-Benz a grupului ATP Exodus.

Toate aceste trei lansări sunt cu atât mai notabile, cu cât au avut loc într-un climat economic dificil, dovedind viziunea strategică și angajamentul grupului ATP Exodus față de această marcă”

a explicat Gabriel Crăciun.

„Salutăm extinderea partenerului ATP Exodus în Oradea, care consolidează astfel prezența Mazda în regiunea de Vest a țării, și ne bucurăm de încrederea pe care o are în brandul nostru.

De asemenea, vrem să ne exprimăm la rândul nostru încrederea că, prin intermediul Mazda CX-5 și a nou anunțatei Mazda 6, modele care înglobează noile tehnologii SKYACTIV, gama de produse este una dintre cele mai competitive de pe piață, ceea ce va permite atingerea unor rezultate de vânzări peste așteptări”

a declarat și Cristian Rigu, Country Manager Mazda în România.

Grupul ATP Exodus a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 71,3 milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2010. Pe fondul unei contracții puternice a pieței auto locale, care a înregistrat o scădere cu aproximativ 16% comparativ cu primele șase luni ale anului trecut, compania se așteaptă să își mențină în acest an vânzările la nivelul celor din 2011.

Înființat în 1995, grupul ATP Exodus este lider pe piața pieselor de schimb și a accesoriilor pentru vehicule comerciale și dealer al mărcilor Mercedes-Benz, Mazda, Opel și MAN, având o rețea de 32 de sucursale la nivel național și alte nouă în Bulgaria, Serbia și Ungaria, și o echipă de 650 de angajați.

Grupul deține o flotă de 220 de mașini care pot fi externalizate către terți pentru închirieri, transport de marfă, servicii de recuperare și tractare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult