Categorized | Social

Început de an şcolar cu tăiere de panglici la două şcoli din Oradea

Ziua de 17 septembrie a fost o zi specială pentru profesorii și elevii Liceului Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna” şi a Şcolii Gimnaziale „Dacia”. Asta pentru că la „Lorantffy Zsuzsanna” municipalitatea a predat clădirea renovată conducerii școlii iar la Şcoala „Dacia”, a fost inaugurată o nouă sală de sport, construită exclusiv din fonduri private.

La festivitatea de deschidere a anului şcola la Şcoala Gimnazială „Dacia” a participat pe lângă viceprimarul Mircea Mălan, directorul şcolii, Florian Hava şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi directorul firmei Repcon, Mircea Nistreanu care a sponsorizat construirea noii clădiri.

Valoarea sponsorizării s-a ridicat la aproximativ un milion de euro, clădirea primind numele celui care a construit-o.

Noua sală de sport are o suprafaţă de 650 de metri pătraţi, 82 de locuri, grupuri sanitare, vestiare cu duşuri şi este dotată cu echipamente pentru fotbal, tenis, volei, handbal şi gimnastică.

De noua sală vor beneficia aproximativ 1.200 de elevi.

Şcoală predată la cheie

La fel de fericiţi au fost şi copiii, profesorii şi părinţii de la Liceului Teologic Reformat „Lorantffy Zsuzsanna” care au început anul şcolar în casă nouă.

Contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea liceului a fost semnat în urmă cu mai bine de doi ani, iar în urma finanțării REGIO, începând cu acest an școlar, elevii vor resimți toate beneficiile unei școli cu standarde de infrastructură, igienă și dotări la nivel european.

La predare a fost prezent primarul Ilie Bolojan, reprezentanți ai municipalității, Rozália Biró, membru în Comisia Învăţământ şi Cultură, Tolnay Istvan din partea episcopiei Reformate de pe Lângă Piatra Craiului, directorul liceului Zsuzsanna Szabo precum și profesori și elevi din liceu.

În cadrul evenimentului, primarul Ilie Bolojan a spus:

„Sunt onorat să fiu azi aici, pe de o parte fiindcă avem încă o unitate școlară reabilitată în Oradea, pe de altă parte și cu ocazia începerii noului an școlar.

Faptul că s-a realizat reabilitarea acestei clădiri presupune ridicarea calității instituției, iar elevii care studiază aici pot beneficia de standarde înalte la nivelul educațional.

Mulțumesc tutoror celor care au inițiat și s-au implicat în realizarea acestui proiect, iar conducerii școlii pentru colaborarea şi răbdarea acordată”.

Demarate în 2010, lucrările au constat în reabilitarea, modernizarea și dotarea a aproape 4.700 mp și au fost executate de firma Abed Nego în decursul a 28 de luni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult