Categorized | Social

O nouă şansă pentru romii din Bihor

Fundaţia Ruhama, în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Resurse al Comunităţii Suplacu de Barcău (CERC) implementează proiectului „Activi pentru comunitate”, un proiect prin care se doreşte pregătirea romilor pentru a deveni mai competitivi pe piaţa muncii.

Proiectul are o durată de 8 luni şi se desfăşoară cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, fiind finanţat de „Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe”, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Acesta va fi implementat în comuna Suplacu de Barcău şi îşi propune să contribuie la dezvoltarea comunităţii locale, prin pregătirea membrilor acesteia pentru a deveni mai competitivi pe piaţa muncii.

Acest lucru se poate face şi prin împuternicirea membrilor comunităţii în relaţie cu autoritatea publică locală şi prin dezvoltarea de programe extra-şcolare pentru elevii de clasele V – VIII din comunitate.

Printre activităţile proiectului se numără informarea, consilierea şi medierea muncii, cursuri de formare profesională, activităţi de formare de abilităţi adresate copiilor, inclusiv abilităţi practice (acţiune de ecologizare a malului râului Barcău), precum şi activităţi de împuternicire a membrilor comunităţii în relaţia cu autorităţile publice locale.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult