Categorized | Social

O nouă şansă pentru romii din Bihor

Fundaţia Ruhama, în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Resurse al Comunităţii Suplacu de Barcău (CERC) implementează proiectului „Activi pentru comunitate”, un proiect prin care se doreşte pregătirea romilor pentru a deveni mai competitivi pe piaţa muncii.

Proiectul are o durată de 8 luni şi se desfăşoară cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, fiind finanţat de „Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe”, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Acesta va fi implementat în comuna Suplacu de Barcău şi îşi propune să contribuie la dezvoltarea comunităţii locale, prin pregătirea membrilor acesteia pentru a deveni mai competitivi pe piaţa muncii.

Acest lucru se poate face şi prin împuternicirea membrilor comunităţii în relaţie cu autoritatea publică locală şi prin dezvoltarea de programe extra-şcolare pentru elevii de clasele V – VIII din comunitate.

Printre activităţile proiectului se numără informarea, consilierea şi medierea muncii, cursuri de formare profesională, activităţi de formare de abilităţi adresate copiilor, inclusiv abilităţi practice (acţiune de ecologizare a malului râului Barcău), precum şi activităţi de împuternicire a membrilor comunităţii în relaţia cu autorităţile publice locale.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult