Categorized | Social

Şantier într-o arie protejată din platoul Padiş

Centrul Regional pentru Supraveghere Ecologică Bihor (CRSE) susţine că în zona strict protejată de pe platoul Padiş se pregăteşte un şantier, motiv pentru care a decis să alerteze opinia publică.

În calitatea sa de observator atent al problemelor legate de mediu din judeţul nostru, CRSE Bihor atrage atenţia constructorilor şi instituţiilor responsabile că ridicarea oricărui tip de clădiri pe asemenea zone care se bucură de protecţia legii sau în apropierea lor este interzisă.

„Totodată, ne exprimăm nedumerirea faţă de caracterul, am putea spune, ultra-secret al acestor lucrări.

Deşi presa locală a semnalat, de câteva săptămâni bune, ce se întâmplă acolo, pare că nu există nicio autoritate locală capabilă să spună cine este constructorul care îşi permite să sfideze legea, instituţiile statului şi opinia publică”

spune Mihai Togor, preşedinte CRSE Bihor

Acesta mai afirmă că este curioasă lipsa de reacţie a autorităţilor judeţene.

„Prefectura Judeţului Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Instituţia Arhitectului-Şef al judeţului, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcţii, manifestă o lipsă de implicare ce frizează incompetenţa sau complicitatea.

Este cel puţin curios faptul că, în cazul ursului împuşcat zilele trecute pe raza judeţului Dâmboviţa, Ministerul Mediului a pus în funcţiune – imediat – o comisie de anchetă, în vreme ce ridicarea unor construcţii în zona Padiş pare că nu prezintă niciun interes pentru reprezentanţii statului, tocmai aceia care ar trebui să vegheze la integritatea acestui areal unic în ţară prin frumuseţile sale naturale”

mai spune Togor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4269 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult