Categorized | Social

Şantier într-o arie protejată din platoul Padiş

Centrul Regional pentru Supraveghere Ecologică Bihor (CRSE) susţine că în zona strict protejată de pe platoul Padiş se pregăteşte un şantier, motiv pentru care a decis să alerteze opinia publică.

În calitatea sa de observator atent al problemelor legate de mediu din judeţul nostru, CRSE Bihor atrage atenţia constructorilor şi instituţiilor responsabile că ridicarea oricărui tip de clădiri pe asemenea zone care se bucură de protecţia legii sau în apropierea lor este interzisă.

„Totodată, ne exprimăm nedumerirea faţă de caracterul, am putea spune, ultra-secret al acestor lucrări.

Deşi presa locală a semnalat, de câteva săptămâni bune, ce se întâmplă acolo, pare că nu există nicio autoritate locală capabilă să spună cine este constructorul care îşi permite să sfideze legea, instituţiile statului şi opinia publică”

spune Mihai Togor, preşedinte CRSE Bihor

Acesta mai afirmă că este curioasă lipsa de reacţie a autorităţilor judeţene.

„Prefectura Judeţului Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Instituţia Arhitectului-Şef al judeţului, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcţii, manifestă o lipsă de implicare ce frizează incompetenţa sau complicitatea.

Este cel puţin curios faptul că, în cazul ursului împuşcat zilele trecute pe raza judeţului Dâmboviţa, Ministerul Mediului a pus în funcţiune – imediat – o comisie de anchetă, în vreme ce ridicarea unor construcţii în zona Padiş pare că nu prezintă niciun interes pentru reprezentanţii statului, tocmai aceia care ar trebui să vegheze la integritatea acestui areal unic în ţară prin frumuseţile sale naturale”

mai spune Togor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult