Categorized | Social

Şantier într-o arie protejată din platoul Padiş

Centrul Regional pentru Supraveghere Ecologică Bihor (CRSE) susţine că în zona strict protejată de pe platoul Padiş se pregăteşte un şantier, motiv pentru care a decis să alerteze opinia publică.

În calitatea sa de observator atent al problemelor legate de mediu din judeţul nostru, CRSE Bihor atrage atenţia constructorilor şi instituţiilor responsabile că ridicarea oricărui tip de clădiri pe asemenea zone care se bucură de protecţia legii sau în apropierea lor este interzisă.

„Totodată, ne exprimăm nedumerirea faţă de caracterul, am putea spune, ultra-secret al acestor lucrări.

Deşi presa locală a semnalat, de câteva săptămâni bune, ce se întâmplă acolo, pare că nu există nicio autoritate locală capabilă să spună cine este constructorul care îşi permite să sfideze legea, instituţiile statului şi opinia publică”

spune Mihai Togor, preşedinte CRSE Bihor

Acesta mai afirmă că este curioasă lipsa de reacţie a autorităţilor judeţene.

„Prefectura Judeţului Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Instituţia Arhitectului-Şef al judeţului, Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcţii, manifestă o lipsă de implicare ce frizează incompetenţa sau complicitatea.

Este cel puţin curios faptul că, în cazul ursului împuşcat zilele trecute pe raza judeţului Dâmboviţa, Ministerul Mediului a pus în funcţiune – imediat – o comisie de anchetă, în vreme ce ridicarea unor construcţii în zona Padiş pare că nu prezintă niciun interes pentru reprezentanţii statului, tocmai aceia care ar trebui să vegheze la integritatea acestui areal unic în ţară prin frumuseţile sale naturale”

mai spune Togor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult