Categorized | Sport

FC Bihor, mai degrabă spre retrogradare decât spre promovare!

Deși reprezentanții clubului s-au bătut și la începutul acestui an cu cărămida în piept că echipa va lupta pentru promovare, primele rezultate arată exact contrariul: echipa trage mai degrabă spre ultimele locuri decât spre primele. După gafa mare în apărare care a făcut ca toate cele trei puncte să revină Coronei din Brașov, apărarea a comis-o din nou, deviind o minge simplă în plasa porții lui Popescu și lăsând modesta echipă FC Olt să plece cu un punct din Bihor.

Prima repriză a meciului disputat pe Stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea a fost câștigată mai degrabă de oaspeți, FC Olt fiind echipa care a avut cele mai multe ocazii. Prima dintre ele a fost chiar în minutul 5 când pasa lui Quist pentru David l-a găseşte pe cel din urmă, în offside. În minutul 22 Săndulescu îi pasează pe stânga lui Velcovici, dar acesta şutează slab pe lângă poartă de la 20 de metri. Cea mai mare ocazie a avut însă loc în minutul 34 când Cosic a reluat cu capul din 5 metri pe lângă poartă după o centrare venită din corner.

Cu trei minute înainte de fluierul de final al primei reprize, Ene interceptează o minge la 35 de metri de poartă, driblează doi adversari, intră în careu şi este deposedat de Oltean. Repriza se încheie cu ocazia bihorenilor, Bordea ieșind din poartă şi respingând mingea din marginea careului din faţa lui Florean.

Fără mentalitate de învingători

După pauză situația s-a schimbat și bihorenii au ieșit mai hotărâți la atac. În minutul 53 Sorian execută un corner de pe stânga dar Bordea boxează balonul iar în minutul 56, după o acţiune pe cont propriu purtată până în careu, a lui Diarra şi o pasă în centru pentru Voiculeţ, atacantul orădenilor este deposedat din spate şi ratează şutul din 10 metri.

Primul gol avea să vină în minutul 74 dintr-o lovitură de pedeapsă, după ce în minutul 73 Florean a bătut o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta iar Săndulescu a pus mâna pe minge la 7 metri. Selagea a executat cu siguranţă de la punctul cu var, în colţul opus.

Bihorenii nu aveau însă să se bucure de avantaj decât 5 minute, pentru că în minutul 79 Pribac trage din stânga, Oltean deviază şi mingea îl păcăleşte pe Popescu şi intră în poartă. FC Bihor presează și până la final mai are două ocazii dar nu reușește să înscrie golul victoriei iar meciul se încheie 1-1.

Dincolo de rezultatul de pe tabelă, responsabilii clubului ar trebui să ia atitudine pentru că echipa nu a arătat aproape nimic tot meciul. Prima repriză s-a jucat la trecerea timpului iar suficiența arătată în teren de echipă după golul înscris dovedește lipsa unei mentalități de învingător. Dacă nu se va schimba nimic în următoarele etape, la fel ca anul trecut, echipa se va bate să nu retrogradeze și nu să intre în primul eșalon fotbalistic al țării.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4324 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult