Categorized | Sport

FC Bihor, mai degrabă spre retrogradare decât spre promovare!

Deși reprezentanții clubului s-au bătut și la începutul acestui an cu cărămida în piept că echipa va lupta pentru promovare, primele rezultate arată exact contrariul: echipa trage mai degrabă spre ultimele locuri decât spre primele. După gafa mare în apărare care a făcut ca toate cele trei puncte să revină Coronei din Brașov, apărarea a comis-o din nou, deviind o minge simplă în plasa porții lui Popescu și lăsând modesta echipă FC Olt să plece cu un punct din Bihor.

Prima repriză a meciului disputat pe Stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea a fost câștigată mai degrabă de oaspeți, FC Olt fiind echipa care a avut cele mai multe ocazii. Prima dintre ele a fost chiar în minutul 5 când pasa lui Quist pentru David l-a găseşte pe cel din urmă, în offside. În minutul 22 Săndulescu îi pasează pe stânga lui Velcovici, dar acesta şutează slab pe lângă poartă de la 20 de metri. Cea mai mare ocazie a avut însă loc în minutul 34 când Cosic a reluat cu capul din 5 metri pe lângă poartă după o centrare venită din corner.

Cu trei minute înainte de fluierul de final al primei reprize, Ene interceptează o minge la 35 de metri de poartă, driblează doi adversari, intră în careu şi este deposedat de Oltean. Repriza se încheie cu ocazia bihorenilor, Bordea ieșind din poartă şi respingând mingea din marginea careului din faţa lui Florean.

Fără mentalitate de învingători

După pauză situația s-a schimbat și bihorenii au ieșit mai hotărâți la atac. În minutul 53 Sorian execută un corner de pe stânga dar Bordea boxează balonul iar în minutul 56, după o acţiune pe cont propriu purtată până în careu, a lui Diarra şi o pasă în centru pentru Voiculeţ, atacantul orădenilor este deposedat din spate şi ratează şutul din 10 metri.

Primul gol avea să vină în minutul 74 dintr-o lovitură de pedeapsă, după ce în minutul 73 Florean a bătut o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta iar Săndulescu a pus mâna pe minge la 7 metri. Selagea a executat cu siguranţă de la punctul cu var, în colţul opus.

Bihorenii nu aveau însă să se bucure de avantaj decât 5 minute, pentru că în minutul 79 Pribac trage din stânga, Oltean deviază şi mingea îl păcăleşte pe Popescu şi intră în poartă. FC Bihor presează și până la final mai are două ocazii dar nu reușește să înscrie golul victoriei iar meciul se încheie 1-1.

Dincolo de rezultatul de pe tabelă, responsabilii clubului ar trebui să ia atitudine pentru că echipa nu a arătat aproape nimic tot meciul. Prima repriză s-a jucat la trecerea timpului iar suficiența arătată în teren de echipă după golul înscris dovedește lipsa unei mentalități de învingător. Dacă nu se va schimba nimic în următoarele etape, la fel ca anul trecut, echipa se va bate să nu retrogradeze și nu să intre în primul eșalon fotbalistic al țării.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult