Categorized | Social

Lucrările din zona Dragoş Vodă se apropie de final

Construcția noului pod peste Crişul Repede avansează vizibil. În a doua jumătate a lunii iulie a avut loc lansarea podului de pe un mal pe celălalt, iar în prezent lucrarea de lansare este finalizată. Urmează montarea plăcilor de suprabetonare, montarea aparatelor reazem, suprabetonarea și încastrarea podului pe cele două culei.

Podul este realizat de societatea Macio, iar rampele de acces la pod sunt realizate de către Primăria Oradea.

Lucrările la pod au fost demarate în vara anului trecut, noul pod va avea două benzi de circulaţie, pe o lungime de 81,45 metri liniari și lățime de 12,65 metri liniari, cu trotuare pe ambele părţi, cu lăţimea de 1,5 metri fiecare. Partea carosabilă va avea o lățime de 7,80 metri.

Legăturile între strada Dragoș Vodă și pod, respectiv pod – strada Făcliei se realizează prin două rampe și un sens giratoriu pe strada Dragoș Vodă.

Lucrările au fost finanțate de Primărie, valoarea acestora fiind de aproape 2,1 milioane lei + TVA. Până în data de 15 octombrie, lucrările urmează să fie finalizate în totalitate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult