Categorized | Social

La Primărie, parcare modernă, ca la Hotelul Hilton

De săptămâna viitoare, orădenii care au probleme de rezolvat la Primărie, îşi vor putea parca autoturismele în parcarea instituţiei, una modernă, similară cu cea de la Hotelul  Hilton sau Complexul Oradea Plaza. Primăria Oradea a finalizat lucrările la noul sistem de parcare, acesta urmând a fi pus în funcțiune în cursul săptămânii viitoare.

După deschiderea parcării, intrarea în curtea interioară a Primăriei se va face prin vechiul acces (intrarea la fosta cantină), iar ieșirea prin poarta alăturată, recent deschisă.

Scopul acestei parcări este acela de a facilita accesul cetățenilor direct în instituție, din parcarea interioară prin intrarea recent amenajată pe lângă Compartimentul de Stare Civilă.

Fără să mai coboare din mașină și fără a trebui să plătească, cetățeanul va primi automat un tichet  prin simpla apăsare a butonului alb al emițătorului de tichete.

Acest tichet permite parcarea gratuită pe oricare din cele 20 de locuri galbene din stânga curții interioare, pentru un interval de 30 de minute, atât cât s-a considerat a fi necesar pentru rezolvarea unei probleme în primărie.

Dacă la ieșirea din instituție, cetățeanul constată, uitându-se pe tichet, că a depășit cele 30 de minute, atunci el va trebui, înainte de a urca în mașină, să plătească diferența la angajatul din cabina albă, amplasată în curte. Un tichet pentru o oră costă 2 lei.

Ieșirea din curtea interioară a primăriei nu se va mai face ca până acum pe aceeași poartă pe care s-a intrat, ci pe poarta alăturată amenajată recent de Primăria Oradea, tocmai ca să permită cetățeanului o ieșirea ușoară cu autoturismul  din curte.

Parcarea va fi deschisă în intervalul în care funcționează și instituția Primăriei Oradea: luni, marți, miercuri, vineri de la 7:30 – 15:30, iar joi de la 7:30 – 18:30.

Tichetele de parcare cumpărate din oraș, de la alte taxatoare, nu sunt valabile pentru accesul în parcare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult