Categorized | Social

Deschidere festivă a anului la Universitatea din Oradea

Câteva mii de studenţi, cadre didactice şi invitaţi au participat ieri la deschiderea noului an şcolar în Sala de Jocuri a Universităţii din Oradea. La eveniment au participat, alături de rectorul Universităţii – Constantin Bungău şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Cornel Popa şi primarul municipiului Oradea – Ilie Bolojan.

Chiar dacă accesul a fost destul de greoi, drumul spre Sala de Jocuri făcându-se printre maşini şi poliţişti, Universitatea din Oradea şi-a deschis ieri porţile în prezenţa reprezentanţilor instituţiei, ai oficialităţilor locale şi a oamenilor de afaceri.

Moderatorul festivităţii a fost prof univ. dr. Sorin Şipoş, care alături de rectorul Universităţii Constantin Bungău şi preşeditele Senatului – Sorin Curilă au prezentat cuvântul lor, în faţa unei săli pline.

Printre invitaţii de la prezidiu s-au mai numărat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Cornel Popa, subprefectul Cristian Bitea, primarul municipiului Oradea – Ilie Bolojan, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie – Ioan Micula şi Răzvan Tau – preşedintele studenţilor din Senat.

Primul care a luat cuvântul a fost Sorin Şipoş care a vorbit despre problemele pe care le întâmpină Universitatea din cauza unei lipse de strategii coerente la nivelul Ministerului Educaţiei.

El a fost urmat de rectorul Constantin Bungău care a invitat participanţii la păstrarea unui moment de reculegere în amintirea primului rector al Universităţii din Oradea, Teodor Maghiar, rector care a fost condus pe ultimul drum duminică.

„Noul an universitar ne pune în faţa unor realizări importante, din cele aproximativ o sută de universităţi, instituţia noastră a fost clasată pe locul 19, în categoria Universităţi de Educaţie şi Cercetare Ştiinţifică, ceea ce arată standardul ridicat al actului educativ care se practică în instituţia noastră.

Anul acesta avem 5.046 de boboci dintre care 3.496 la licenţă şi 1550 la masterat”

a spus Cosntantin Bungău.

Pentru dezvoltarea oraşului este nevoie de o strategie comună

Primarul Ilie Bolojan a felicitat Universitatea din Oradea pentru calitatea actului educativ adăugând că

„de modul în care Universitatea îşi face treaba depinde viitorul municipiului Oradea şi dezvoltarea lui.

Nu se poate vorbi despre dezvoltare fără o colaborare bună între factorii importanţi ai regiunii, cum sunt instituţiile locale şi mediul de afaceri”.

Primarul a fost completat de şeful Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor – Ioan Micula care a spus, la rândul său, că se simte onorat să participe la festivitate.

„Mă bucur să fiu alături de aceşti tineri care reprezintă viitorul României. Aşa cum a spus şi primarul Ilie Bolojan, în calitate de reprezentant al oamenilor de afaceri ţin să amintesc că firmele îşi pot face datoria dacă sunt sprijinite de autorităţile locale şi centrale, câştigul lor fiind, în parte, şi un câştig al acestora”

a spus, Ioan Micula, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Deschidere festivă a anului la Universitatea din Oradea”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Deschidere festivă a anului la Universitatea din Oradea […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult