Categorized | Social

Din 15 octombrie, în Oradea, începe curăţenia de toamnă

Având în vedere faptul că în numeroase zone din municipiul Oradea au fost constatate depozitari de obiecte de uz casnic și gospodaresc pe domeniul public, începând din data de 15 octombrie, Primăria Oradea demarează programul curățeniei de toamnă, campanie care se va întinde până la data de 26 octombrie 2012.

În cadrul acţiunii, se vor colecta numai obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri, etc), altele decât aparatele electrice și electronice.

Nu se vor colecta deșeuri din amenajări interioare (moloz), deșeuri provenind din curățenia pivnițelor și podurilor, dar nici aparate electrice și electronice.

Cetăţenii, sunt rugaţi să depună pe amplasamentele stabilite (Click pentru lista cu amplasamentele din Oradea) pentru fiecare zona, în ordine, cât mai aproape de bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile şi obiectele de tipul celor menţionate, până cel târziu cu o zi înainte de ziua programată pentru colectare.

„După încheierea campaniei de curățenie este strict interzisă depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public a municipiului Oradea, orice abatere în acest sens se sanctionează contravențional conform HCL nr. 386/2009-Regulamentul de salubrizare a municipiului Oradea”

se precizează într-un comunicat al municipalităţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult