Categorized | Educatie

Kawasaki vine cu motoarele cele mai noi şi în România

Producătorul japonez Kawasaki lansează oficial, la show-ul moto Intermot (3-7 octombrie, Köln, Germania), trei noi modele de motociclete care, până la sfârşitul anului curent, vor fi disponibile şi pe piaţa din România: Z800 (categoria „naked”), modelul „sport” Ninja 300, respectiv modelul „super-sport” Ninja ZX-6R 636.

Modelul Z800 este construit pe baza reputaţiei modelelor Kawasaki din clasa mijlocie „naked” şi a poziţiei dominante în vânzările pe segmentul „naked street-fighter”.

Z800 are putere şi cuplu superioare prin noua capacitate de 806 cmc, oferind numeroase îmbunătăţiri ale motorului şi şasiului, precum şi o uşurinţă crescută în exploatare.

„Cele trei noi modele Kawasaki propun tehnologii care îmbină performanţele motoarelor şi adrenalina aferentă motocicletelor cu elemente care sporesc siguranţa rulajului şi confortul de a conduce în condiţii variate”

a spus Tudor Dumitru, director general United Motors International, importatorul oficial al Kawasaki în România.

În ceea ce priveşte clasa „Ninja”, aceasta înglobează tot ceea ce este mai bun la Kawasaki, de la performanţele motorului la cele ale şasiului şi ale celor mai noi tehnologii.

Noua motocicletă „Ninja 300” are un motor cu un volum mai mare (296 cmc), putere şi cuplu de excepţie, şasiul la nivelul unui model de curse, precum şi un ambreiaj derivat din tehnologia de curse (Assist & Slipper Clutch), care ajută la prevenirea pierderii controlului asupra roţii din spate în momentul în care se foloseşte frâna de motor sau când se schimbă rapid viteza în trepte inferioare.

O serie de alte inovaţii şi schimbări în design fac din „Ninja 300” un model de excepţie: vibraţii reduse, o nouă tehnologie pentru a îndepărta căldura motorului de lângă pilot, caroseria largă cu faruri duble cu un aspect agresiv etc.

„La toate acestea se adaugă, desigur, plăcerea intensă de conduce motocicleta: cu o caroserie confortabilă şi numaroase atribuţii stilistice preluate de la modelele mai robuste din linia sa, Ninja 300 poate fi confundată cu o motocicletă mai mare.

Astfel, „Kawasaki Ninja 300” este o motocicletă sport, dar confortabilă în acelaşi timp, potrivită atât pentru segmentul masculin, cât şi pentru cel feminin”

mai spune Tudor Dumitru

Cel mai avansat model „supersport” produs de Kawasaki,

În ceea ce priveşte noua motocicletă „Ninja ZX-6R 636”, aceasta redefineşte pilotajul super-sport.

Cu o capacitate a motorului mărită la 636 cmc, noul model are o performanţă sporită la orice turaţie, precum şi o utilizare mai facilă în situaţii cotidiene de pilotaj, oferind mai multă satisfacţie atât pe o pistă de curse, cât şi pe serpentine sau pe drumuri între localităţi.

„Noua Ninja ZX-6R 636 este cel mai avansat model „supersport” de talie medie produs vreodată de Kawasaki, aşa încât include cele mai noi tehnologii.

Caracteristici precum sistemul antiderapaj (3 Mode KTRC) – traction control cu 3 nivele, alegerea treptei de performanţă a motorului (2 Power Mode – High si Low), precum şi sistemul ABS (KIBS – Kawasaki Intelligent anti-lock Braking System) dezvoltat de Kawasaki, vin direct de la modelele de vârf.

În plus, pe această motocicletă au fost introduse noi tehnologii care sporesc atât confortul de a o pilota, cât şi siguranţă în trafic”

a sus’inut Tudor Dumitru.

Kawasaki „atacă” în forţă şi piaţa românească, cele trei noi modele urmând să fie disponibile în curând: „Kawasaki Ninja 300” şi „ZX-6R 636” vor fi comercializate încă din această lună, iar din noiembrie – decembrie, United Motors International va introduce pe piaţa din România şi modelul Kawasaki Z800.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult