Categorized | Educatie

Kawasaki vine cu motoarele cele mai noi şi în România

Producătorul japonez Kawasaki lansează oficial, la show-ul moto Intermot (3-7 octombrie, Köln, Germania), trei noi modele de motociclete care, până la sfârşitul anului curent, vor fi disponibile şi pe piaţa din România: Z800 (categoria „naked”), modelul „sport” Ninja 300, respectiv modelul „super-sport” Ninja ZX-6R 636.

Modelul Z800 este construit pe baza reputaţiei modelelor Kawasaki din clasa mijlocie „naked” şi a poziţiei dominante în vânzările pe segmentul „naked street-fighter”.

Z800 are putere şi cuplu superioare prin noua capacitate de 806 cmc, oferind numeroase îmbunătăţiri ale motorului şi şasiului, precum şi o uşurinţă crescută în exploatare.

„Cele trei noi modele Kawasaki propun tehnologii care îmbină performanţele motoarelor şi adrenalina aferentă motocicletelor cu elemente care sporesc siguranţa rulajului şi confortul de a conduce în condiţii variate”

a spus Tudor Dumitru, director general United Motors International, importatorul oficial al Kawasaki în România.

În ceea ce priveşte clasa „Ninja”, aceasta înglobează tot ceea ce este mai bun la Kawasaki, de la performanţele motorului la cele ale şasiului şi ale celor mai noi tehnologii.

Noua motocicletă „Ninja 300” are un motor cu un volum mai mare (296 cmc), putere şi cuplu de excepţie, şasiul la nivelul unui model de curse, precum şi un ambreiaj derivat din tehnologia de curse (Assist & Slipper Clutch), care ajută la prevenirea pierderii controlului asupra roţii din spate în momentul în care se foloseşte frâna de motor sau când se schimbă rapid viteza în trepte inferioare.

O serie de alte inovaţii şi schimbări în design fac din „Ninja 300” un model de excepţie: vibraţii reduse, o nouă tehnologie pentru a îndepărta căldura motorului de lângă pilot, caroseria largă cu faruri duble cu un aspect agresiv etc.

„La toate acestea se adaugă, desigur, plăcerea intensă de conduce motocicleta: cu o caroserie confortabilă şi numaroase atribuţii stilistice preluate de la modelele mai robuste din linia sa, Ninja 300 poate fi confundată cu o motocicletă mai mare.

Astfel, „Kawasaki Ninja 300” este o motocicletă sport, dar confortabilă în acelaşi timp, potrivită atât pentru segmentul masculin, cât şi pentru cel feminin”

mai spune Tudor Dumitru

Cel mai avansat model „supersport” produs de Kawasaki,

În ceea ce priveşte noua motocicletă „Ninja ZX-6R 636”, aceasta redefineşte pilotajul super-sport.

Cu o capacitate a motorului mărită la 636 cmc, noul model are o performanţă sporită la orice turaţie, precum şi o utilizare mai facilă în situaţii cotidiene de pilotaj, oferind mai multă satisfacţie atât pe o pistă de curse, cât şi pe serpentine sau pe drumuri între localităţi.

„Noua Ninja ZX-6R 636 este cel mai avansat model „supersport” de talie medie produs vreodată de Kawasaki, aşa încât include cele mai noi tehnologii.

Caracteristici precum sistemul antiderapaj (3 Mode KTRC) – traction control cu 3 nivele, alegerea treptei de performanţă a motorului (2 Power Mode – High si Low), precum şi sistemul ABS (KIBS – Kawasaki Intelligent anti-lock Braking System) dezvoltat de Kawasaki, vin direct de la modelele de vârf.

În plus, pe această motocicletă au fost introduse noi tehnologii care sporesc atât confortul de a o pilota, cât şi siguranţă în trafic”

a sus’inut Tudor Dumitru.

Kawasaki „atacă” în forţă şi piaţa românească, cele trei noi modele urmând să fie disponibile în curând: „Kawasaki Ninja 300” şi „ZX-6R 636” vor fi comercializate încă din această lună, iar din noiembrie – decembrie, United Motors International va introduce pe piaţa din România şi modelul Kawasaki Z800.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult