Categorized | Sport

FC Bihor învinge Luceafărul și se apropie la șase puncte de lider

FC Bihor s-a impus cu 2-1 în fața echipei Luceafărul, la primul joc în fața suporterilor al antrenorului Claudiu Niculescu. Echipa orădeană a avut multe ocazii, Mărkuș fiind în formî maximă, dar a și fost salvată de câteva ori, din situații dificile, de portarul Krisztian Pogacsics.

După înfrângerea usturătoare de la Drăgășani, antrenorul Niculescu a efectuat câteva schimbări în echipă, introducându-l fundaș stânga pe Florin Pop în locul lui Diarra iar între buturi a revenit portarul Pogacsics.

În prezența a circa 4000 de spectatori, meciul a început cu o ocazie bună a oaspeților, Roşu trăgând din afara careului, în minutul 4. Mingea a fost deviată însă în corner.

Trei minute mai târziu, avea să se deschidă și scorul. În urma unei pase peste apărarea oaspeţilor, Mărkuş şi Pocean au urmărit balonul, atacantul lui FC Bihor a avut însă prim-planul şi a lobat din 7 metri peste Miron, ieşit târziu din poartă. Pocean a urmărit mingea, dar a lovit-o pe linia porți, nereuşind să o respingă.

În minutul 11, Florean a tras din 6 metri lateral stânga, Miron a respins greu în dreapta, acolo de unde Mărkuş a trimis în blocaj şi a ratat o nouă mare ocazie de gol pentru FC Bihor.

În minutul 28, oaspeții și-au trecut în cont o ocazie uriașă, N. Roşu a scăpat singur cu portarul, a intrat în careu, dar a tras în piciorul acestuia şi a ratat o bună oportunitate de egalare.

În replică, două minute mai târziu, în minutul 30, FC Bihor a dat lovitura. Pe contraatac, Mărkuş i-a pasat din prima din dreapta în centrul careului lui Sulea, care a majorat scorul cu un şut din 13 metri.

Au revenit în joc!

În minutul 35, același Mărkuş a tras din 17 metri pe lângă poarta lui Miron. Cinci minute mai târziu, în replică însă, Bundea a pătruns în careu, Țânc i-a dat peste picioare, iar arbitrul a dictat penalti. Lovitura de la 11 metri a fost executată Ianc, în minutul 41, acesta trimițând în colţul opus săriturii portarului şi marcat.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, fiind consemnat însă un cartonaș galben a lui Blănaru de pe banca de rezerve a oaspeților, pentru proteste. Astfel s-a intrat la vestiare cu avantajul de un gol al gazdelor, scor 2-1.

În partea a doua, jucătorii de la FC Bihor au încercat să-și conserve rezultatul, în timp ce elevii antrenorului Călin Moldovan nu au avut forța de a egala.

Ultimele 10 minute au aparținut jucătorilor de la FC Bihor, care în minutul 82, au scăpat prin Hadăr înspre poarta lui Miron, Mintaş a venit din spate şi a respins în ultimul moment. Trei minute mai târziu, același Hadăr a primit o nouă minge în atac, a preluat greşit însă şi Mintaş l-a deposedat simplu.

În minutul 88, Selagea a întors cu călcâiul pentru Sorian, care a lobat din 18 metri pentru Hadăr, plecat la limita offside-ului, dar atacantul a trimis pe lângă poartă deşi era singur cu portarul.

În fine, în minutul 90, Florean a scăpat singur cu portarul în flancul stâng, a pătruns până la 6 metri şi din unghi a tras la colţul scurt, dar Miron a respins în corner cu piciorul.

S-a încheiat astfel cu 2-1 pentru gazde un joc care a mai dres moralul jucătorilor de la FC Bihor după ultimele rezultate.

Victorie pentru moralul echipei

La finalul partidei, antrenorul Călin Moldovan a fost foarte supărat pe jucătorii săi.

„Felicit echipa gazdă pentru victoria meritată. Sunt supărat pe unii jucători. Este inadmisibil la nivelul Diviziei B să facem asemenea greșeli. La golurile gazdelor, le-am făcut cadouri. Jucătorilor mei le-au lipsit bărbăția și mândria de a juca fotbal la Luceafărul sau în Liga a II-a”

a declarat, după joc, tehnicianul formației Luceafărul.

Aflat la primul joc acasă cu FC Bihor, dar și la prima victorie, antrenorul echipei FC Bihor, Claudiu Niculescu a spus:

„Știu cât și-au dorit băieții, dar și suporterii, această victorie. Este importantă pentru noi pentru că veneam după un rezultat care nu ne-a căzut bine și va contribui la moralul echipei. Diferența cred că a făcut-o calitatea individuală a jucătorilor noștri, pe lână goluri având și alte câteva ocazii clare”.

Victoria din derby-ul județului a fost dedicată de echipa gazdă antrenorului secund Rudy Kovacs, care marți a împlinit vârsta de 40 de ani.

După această victorie, FC Bihor a urcat până pe locul 6, acumulând 8 puncte, în timp ce Luceafărul Felix a ajuns pe locul 8, cu 6 puncte.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult