Categorized | Social

Două pasaje peste centură, pentru fluidizarea traficului

În parteneriat cu Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi, Primăria Oradea intenţionează să ridice două pasaje supraterane peste şoseaua de centură în zona străzilor Nojoridului şi Ciheiului, pentru decongestionarea traficului.

Pentru acest lucru este nevoie ca, mai întâi, Guvernul să aprobe preluarea de la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi a porțiunii de drum cuprinsă între Oradea și Nojorid.

„În ceea ce privește lucrările la centura municipiului, Primăria Oradea este într-un parteneriat cu Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi.

Guvernul României urmează să predea municipiului câteva terenuri de lângă centură. Astfel, doar de la Selgros, municipiul trebuie să preia 600 mp de teren.

În ședința de mâine a Guvernului se va aproba preluarea de la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi a porțiunii de drum cuprinsă între Oradea și Nojorid, care va fi reabilitată, astfel ca și intrarea dinspre Arad în municipiu să aibă un carosabil de calitate”

a spus, într-o conferinţă de presă, primarul Ilie Bolojan.

În luna august, Consiliul Local a aprobat elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru cele două pasaje peste drumul de centură al municipiului în zona străzilor Nojoridului şi Ciheiului, a rampelor de acces şi a joncţiunii cu drumurile adiacente.

„Pasajele vor face legătura între oraș și zona nou construită a municipiului, respectiv cartierul Grigorescu.

Momentan, lucrăm la proiectele tehnice, urmând ca din primăvară să putem începe lucrările la cele două pasaje.

Dorim ca până în anul 2014 să putem desființa actualele intersecții, astfel ca circulația pe centură să devină cât mai fluentă”

a completat Ilie Bolojan.

Aceste pasaje subterane vor fi construite din fondurile CNADNR în zona cartierului Grigorescu.

Deoarece zona amintită este în permanentă dezvoltare, urmând ca Primăria Oradea să creeze aici Parcul Industrial II, este necesară găsirea unor soluții pentru decongestionarea traficului de pe şoseaua de centură.

Partea superioară de construcţie a pasajelor va fi executată de către CNADNR, iar construcţiile ajutătoare, respectiv rampele şi drumurile de legătură dintre pasaje şi drumurile adiacente vor fi finanţate de municipiul Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult