Categorized | Social

Are nevoie de bani pentru medicamente şi tratament

Deşi nu a împlinit încă vârsta de 3 ani, micuţul Matei Vida ştie deja prea bine ce înseamnă suferinţa. A fost diagnosticat cu sindromul Lesh-Nyhan, retard motor, nefrocalcinoză litiază biliară, anemie hipocromă, normocitară şi hiposideremică, şi, ca şi cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, provine dintr-o familie fără posibilităţi financiare, din localitatea bihoreană Chiralău, pentru care reprezintă însă cea mai mare bucurie a vieţii.

Impresionată de povestea tristă a micuţului, Asociaţia Piticot a reuşit până acum să-i doneze un cărucior, un cântar electronic pentru bebeluşi şi alte ajutoare.

În paralel, familia sa l-a dus în mod constant la tratamente de recuperare, atât în Băile Felix, cât şi în Marghita.

„Fiind o familie cu posibilităţi financiare mai mult decat modeste, costurile legate de tratamentul lui Matei reprezintă sume imposibile.

Tocmai de aceea, apelăm la ajutorul persoanelor inimoase, pentru a strânge cei aproximativ 400 de lei de care Matei are nevoie în fiecare lună, pentru medicamente şi tratamente de recuperare”

se afirmă într-un comunicat al asociaţiei Piticot.

Donaţiile se pot face în lei în contul Asociatiaţiei Piticot, Cont Bancar nr. RO82BTRL00501205i98626XX, în lei sau RO57BTRL00504205i98626xx, în euro, deschise la Banca Transilvania, Oradea, cu menţiunea pe OP – pentru cazul Matei Vida!

Cei interesaţi pot contacta Asociaţia la următoarele date de contact: Lavinia Catrinar: 0728.270.876 lavinia@piticot.org sau Dorel Puchianu: 0728.572.879 dorel@piticot.org

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult