Categorized | Social

Se amenajează şi drumul care leaga strada Universităţii de strada Traian Blajovici

După demolarea unităților militare din zona str. Traian Blajovici și str. Armatei Române, Primăria a început luna trecută amenajarea trotuarului şi refacerea carosabilului care are o lungime de 736 de metri. Lucrările au o valoare de 1,4 milioane lei şi se vor finaliza la mijlocul lunii noiembrie.

Primăria Oradea a început luna trecută „Lucrările pentru siguranța circulației – Reparații Drum Militar între str. Traian Blajovici și str. Armatei Române”.

Lucrările sunt executate de către firma Selina și se realizează în baza contractului de reparații – întreținere străzi.

Necesitatea acestor lucrări a derivat din demolarea unităților militare din această zonă și din adaptarea infrastructurii rutiere existente la cerințele normativelor în vigoare.

Astfel, până în acest moment s-au realizat blocajele din piatră necesare pentru stabilizarea terenului de fundare. În paralel s-a montat bordura de delimitare a carosabilului și s-a realizat canalizarea pluvială.

Carosabilul va avea o lungime totală de 736 m, urmând să fie realizate cca 70 de locuri de parcare. Amenajarea trotuarului se va face pe partea stângă a străzii, dinspre str. Universității spre str. Traian Blajovici.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 1.440.000 lei (cu TVA inclus), iar termenul de finalizare este prevăzut până la mijlocul lunii noiembrie.

Scopul acestei investiții este decongestionarea și fluidizarea traficului rutier din zona Universității și Cimitirul Municipal prin realizarea unei legături între str. Universității și str. T. Blajovici (fostă Abatorului) prin care se poate ajunge rapid pe str. O. Goga.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult