Categorized | Social

Proiectul de intubare a Adonei a trecut la următoarea etapă

Viceprimarul municipiului Oradea, Mircea Mălan a desfășurat luni o conferință de presă în teren, în cadrul căreia a prezentat modul în care s-au realizat căile de acces în cartierul Nufărul II – șoseaua de centură a municipiului Oradea.

Lucrările realizate de Primăria Oradea peste Pârâul Adona se executa în patru etape, fiecare corespunzătoare unui tronson al pârâului. Etapa Adona I, prezentată luni cuprinde tronsonul de la Aleea Salca până la podul de pe str Nojoridului.

În ceea ce privește lucrările la Etapa Adona II  – care se întinde de la podul de pe str Nojoridului până pe str nou creata, care face legătura  Gh. Asachi, acestea au fost finalizate de Primăria Oradea în vara acestui an.

„Proiectul, cu ceea ce înseamnă realizarea de alei și trotuare pentru etapa I, este finalizat, rămâne să lucrăm la amenajarea zonelor adiacente și la finisări.

Astfel, Primăria Oradea are în vedere și amenajarea unui loc de agrement, care să includă și un loc de joacă pentru copii”

a spus viceprimarul orașului, Mircea Mălan.

Lucrările pentru realizarea căilor de acces în cartierul Nufărul II – șoseaua de centură a municipiului Oradea – Etapa I au fost realizate de firma Selina.

Execuția lor a  început la mijlocul lunii iunie anul acesta și s-a încheiat săptămâna trecută. Valoarea contractului este de aproape 1,66 milioane lei (fără TVA).

„În urma acestor lucrări s-a creat o alee nouă deasupra casetei de intubare a pârâului Adona. Această alee a fost încadrată cu borduri pe ambele părți, dar și cu borduri înclinate în vederea asigurării scurgerii apelor de pe carosabil.

Totodată, au fost amenajate trotuare noi, iar cele existente deja au fost reabilitate. În ceea ce privește amenajarea parcărilor de reședință pentru locuitorii zonei, municipalitatea a realizat aici 211 locuri de parcare pe o suprafață de 2.590 mp”

a mai spus viceprimarul Mircea Mălan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult