Categorized | Social

Simpozion despre istorie bancară şi burse de valori la Universitatea din Oradea

Universitari, cercetători, istorici, economişti, sociologi, consilieri şi funcţionari bancari din Burgas (Bulgaria), Pecs (Ungaria), Bucureşti, Bistriţa, Cluj-Napoca, Constanţa, Dej, Sibiu şi Târgu-Mureş se vor reuni în acest weekend la Universitatea din Oradea în cadrul unui simpozion internaţional intitulat „Muncă, bani, bănci, cultură şi politică (sec XVIII – 2012)”.

Aflată la a XI-a ediţie, întâlnirea ştiinţifică îşi propune să dezbată timp de trei zile, 26 – 28 octombrie, teme de istorie bancară şi problematica băncilor şi burselor de valori în epoca de tranziţie.

Organzatori ai evenimentului sunt Departamentul de Istorie din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Departamentul Bănci – Contabilitate, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Asociaţia Română de Istorie Bancară Oradea.

Deschiderea va avea loc vineri, 26 octombrie, de la ora 9.30, în Sala de Consiliu a Universităţii din Oradea, Pavilionul A, parter şi va fi urmată de lucrările în plen programate până la ora 13.00.

Lucrările pe secţiuni se vor desfăşura tot vineri, între orele 15.00 şi 19.00, la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.

Scopul simpozionului internaţional este de a impulsiona cercetările de istorie financiar – bancară în România şi Centrul Europei pentru a înţelege mai bine rolul băncilor în viaţa economică, socială şi culturală a zonei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult