Categorized | Social

Vernisaj de „Debut” în ale fotografiei la Palatul „Vulturul Negru”

La începutul acestei luni, a debutat un nou curs intensiv de tehnică şi artă fotografică, organizat pentru începători şi susţinut de artistul fotograf Ştefan Tóth, fondatorul şi preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea. Chiar dacă timpul nu a trecut foarte mult timp, tinerii absolvenţi îşi vor prezenta primele fotografii în cadrul vernisajului „Debut” care va avea loc marţi 30 octombrie, la ora 17:00, în Palatul „Vulturul Negru”.

Cursul a început cu 8 participanţi, la sediul cunoscutului fotoclub orădean – Palatul „Vulturul Negru” din Oradea. În ciuda faptului că acest curs a avut o durată de doar o lună, cu un program intensiv, cursaţii au avut posibilitatea să-şi însuşească o serie de cunoştinţe despre istoria fotografiei, estetica şi compoziţia imaginii fotografice, aparatul de fotografiat analog şi digital, procesul negativ şi pozitiv alb-negru şi color şi diapozitive color.

Cursanţii au mai putut urmări expuneri despre post-procesarea imagini fotografice, precum şi despre genurile artei fotografice.

În perioada de derularea cursului, participanţii au avut posibilitatea să admire sute de fotografii artistice, respectiv să analizeze, împreună cu conducătorul cursului, lucrările prezentate.

În cadrul cursului, a avut loc şi o deplasare de creaţie, cu aparatul fotografiat analog şi digital, în centrul istoric al Municipiului Oradea.

După fotografiere, filmele alb-negru au fost developate, în laboratorul clubului, cursanţii având posibilitatea să vadă o demonstraţie despre modul de mărire manuală a fotografiilor alb-negru.

Din cele mai reuşite imagini realizate cu ocazia deplasării de creaţie, a fost realizată o expoziţie de fotografie.

În cadrul expoziţiei vor fi expuse lucrarile de examen a celor 8 absolvenţi: Bailef Vlad Constantin, Haimovici Carmen Monica Aurelia, Frumuşanu Petru, Pop Sigrid Cezara, Popa Ovidiu Felix, Porsztner Béla-Csaba, Tirla Minodora-Roxana si Trinca Ioana-Mirela.

Vernisajul expoziţiei de cameră, va avea loc, cu ocazia festivităţii de închidere a cursului, marţi 30 octombrie 2012, la ora 17:00, în Sala de studio a Clubului Fotografic „Nufărul”, din Palatul „Vulturul Negru”.

În cadrul vernisajului, la care vor participa, pe lângă absolvenţii cursului, şi membrii lor de familie, vor fi înmânate şi certificatele de absolvire a cursului. În ciuda faptului că numărul cursaţilor a fost sub media generală, absolvenţii vor prezenta publicului 70 de fotografii alb-negru şi color, de o valoare artistică deosebită.

Momentele muzicale, vor fi oferite absolvenţilor şi publicului prezent la vernisaj, de către artistul Thurzó Sándor József , reprezentantul Cvartetului de coarde „Varadinum”.

Expoziţia absolvenţilor, intitulată „Debut E/ 2012”, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, până în data de 30 noiembrie 2012, iar intenţiile de vizitare, vor fi anunţate la telefoanele 0728.996.485 sau 0726.292.111.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult