Categorized | Cultură

Imagini mereu actuale, într-o „Retrospectivă” de Alexandru Virgil Pop

Începând de miercuri, 30 octombrie, publicul orădean va avea posibilitate să admire, pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea, o expoziţie personală realizată din lucrările artistului fotograf Alexandru Virgil Pop, intitulată „Retrospectiva”.

Tânărul expozant s-a născut la data de 28 martie 1982, în Negreşti Oaş, jud. Satu Mare şi a început să cocheteze cu artele vizuale din tinereţe, moştenindu-l pe bunicul lui, artistul fotograf Lajos Gyugyei. Artistul fotograf sătmărean organizează anual, o expoziţie în memoria bunicului său, intitulată „Umbre, Forme şi Lumini”.

A absolvit cursurile de pictură şi grafică din cadrul Clubului Elevilor, îndrumat de profesorul Iosif Saitos.

La vârsta de 13 ani are prima expoziţie de grafică, pictură şi modelaj, iar la 16 ani începe să descopere fotografia, fapt ce l-a determinat să imortalizeze tot ce i se părea frumos şi încânta ochii.

La varsta de 27 de ani, începe să studieze fotografia şi arta fotografică, prin intermediul cursurilor Institutului de Fotografie din New York.

În anul 2010, realizează primele 3 expoziţii personale de artă fotografică în Ungaria, având teme definite, precum: Macro, Contre Jour şi Nuduri.

Prima dată la Oradea

Prima expoziţie personală în Oradea intitulată „Retrospectiva 2011”, cuprinde 100 de fotografii, din mai multe genuri ale artei fotografice, cum ar fi: conceptual, peisaje, portrete, minimalism, simbolistica, contre jour, nud şi macro-fotografie.

Expoziţia cuprinde fotografii acceptate şi premiate, la o serie de saloane naţionale şi internaţionale,  realizate în cursul anului 2011.

Vernisajul expoziţiei, organizate sub patronajul AAFR, va avea loc, în prezenţa autorului, miercuri 31 octombrie 2012, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art”, din Piaţa 1 Decembrie 2012.

Lucrările vor fi prezentate publicului de către criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi vernisată de către artistul fotograf Ştefan Toth, care va participa la eveniment şi în calitate de preşedinte al AAFR.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de Coarde „Varadinum” din Oradea. Publicul orădean va avea posibiliatea de admira exponatele, până la data de 14 noiembrie 2012, în zilele de lucru, între orele 08:00 – 19:00. Intrarea este gratuită.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult